У любомльських лісах суниці «визирають» зі сміття

15 Липня 2017, 14:48
3214

Збираючи суниці, у волинських лісах можна наштовхнутися на гори сміття. 

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Дуже прикро, коли ідеш лісом і виявляєш, що знову хтось вивіз нову купу сміття. Навколо природа, так гарно, а тут… Ми ж мусимо наводити порядок, стараємося прибирати. Часто емоції переповнюють – як викликати совість у громадян?

Я завжди наголошую майстрам лісу: побачив – прибери! Може той, хто викинув, буде ще раз проїжджати біля цього місця і йому стане соромно за свій вчинок, коли побачить, що хтось прибрав після нього», – каже лісничий Головнянського лісництва Сергій Бліндарук.

У лісництвах періодично проводяться акції із прибирання лісових масивів, залучаючи школярів навколишніх сіл. Проблема сміттєвого хаосу – глобальна. Лісівники ж відчайдушно боряться із цим. У місцях, де встановлені бесідки – малі та великі рекраційні пункти – є ями для сміття та смітники.

Для пробудження свідомості – встановлено чимало аншлагів із закликами – «Прибери після себе», «Залиши ліс чистим», або ж наглядна агітація про шкідливість побутових відходів.

Викидання сміття у лісі – лісопорушення, яке карається адміністративним стягненням. Але такі порушники діють обачно і впіймати їх на гарячому вдається рідко. 

На сьогодні у ДП «Любомльський лісгосп» зафіксовано 5 вчинків засміченості лісових масивів, сплачено 2125 гривень за відшкодування збитків, нанесених лісовому господарству.





Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром