16 кілограмів золота, сотні тисяч валюти: деталі контрабанди високопосадовців через Ягодин. ВІДЕО

01 Березня 2021, 15:02
7442

Контррозвідники Служби безпеки України викрили і припинили протиправну діяльність діючих та колишніх посадовців МЗС України.

Чиновники використовували офіційні документи зовнішньополітичного відомства для перевезення диппошти та контрабанди підакцизних товарів. Про це інформують в СБУ

Оперативники спецслужби задокументували, що учасники оборудки переміщували через державний кордон України валюту, золото та підакцизні тютюнові вироби. Усе це - за використання дипломатичних привілеїв та імунітетів.

Зокрема, на митному посту «Ягодин» Волинської митниці контррозвідники СБУ, спільно із слідчими ДБР, затримали вантажний транспортний засіб з дипломатичними номерними знаками. На ньому посадовці МЗС України намагалися перевезти до Європейського Союзу:

  • 140 тисяч доларів США, 67,2 тисячі євро, 11,6 тисяч польських злотих,
  • майже 16 кілограмів виробів із золота, орієнтованою  вартістю 15 мільйонів гривень;
  • тютюнові вироби у кількості 8,8 тисячі блоків на 1,5 мільйони гривень за цінами чорного ринку.

Тривають оперативно-слідчі дії у межах кримінального провадження. За їх результатами вирішуватиметься питання про повідомлення підозр фігурантам.

Припинення протиправної діяльності здійснювалось спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львів, під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024