У Любомлі врятували лелеку, який через поранене крило лишився зимувати у місті

01 Березня 2021, 09:14
Врятований лелека 2683
Врятований лелека

Жителька Любомля розповіла про любомльського лелеку, який не полетів зі своїми родичами, а лишився зимувати у своєму гнізді на старому кладовищі.

В нього поранене крило, тому й не зміг летіти у вирій. Про це пише Галина Чуйко у газеті Наше життя.

Спочатку його підгодовувала одна сім’я, а коли про це стало відомо ще кільком людям, то вони прийшли на допомогу.

«Ми дуже боялися і хвилювалися за птаха в січневі морози і люті заметілі. Долучилися до нашого прохання рятувальники та енергетики. Керівники цих установ виділяли тричі спецмашини, щоб дістати лелеку з гнізда, але спіймати його не вдалося», – пригадує Галина Чуйко.

Вирішили годувати його. Він обмилував собі обійстя Ніни і Федора Оліферовичів, охоче прилітав поїсти. Відчувши турботу господарів, птах сміливіше почав себе почувати, і коли чув голос Ніни, одразу прилітав.

Читайте також: У Рівненській громаді врятували пару лебедів, які замерзали на водоймі. 

Зараз він прилітає на дах гаража, або ходить у садку і виглядає свою рятівницю.

«Ми ж долучилися допомагати годувати лелеку, він їсть рибу і може прилітати 2-3 рази на день. Тепер, коли морози трішки відступили, нам на душі вже спокійніше. Пережив таки лелека морози. То вже, дай Боже, протримається і до весни. А навесні, можливо, наш врятований красень принесе в чиюсь домівку маленьке немовля. Хочу подякувати Ніні і Федору, їхній сім’ї за небайдужість, за клопоти і їхні добрі, чуйні серця, бо це їхня найбільша заслуга в спасінні птаха. Дякую всім небайдужим людям, які долучились до такої доброї справи і щиро допомагали годувати птаха. Здоров’я всім рятівникам і велика щира дяка від мене особисто», – гововрить Галина Чуйко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39