Збирав гриби, а натрапив на спритників, які різали столітні дуби

13 Липня 2017, 14:10
2590

У минулу неділю, коли всі люди відпочивали, о 15 годині до лісничого Головнянського лісництва Сергія Бліндарука подзвонили і повідомили, що у лісі в урочищі Чубиха, що за селом Черемошна Воля, у кварталі 12 працює бензопила.

Лісничий оперативно зреагував, зібрався і, попри те, що вказане місце інциденту було не близько, вже за 15 хвилин був там, – про випадок інформує прес-служба ДП «Любомльський лісгосп».

Дорогою швидко видзвонив і забрав ще двох майстрів лісу – Володимира Литвинюка та Павла Шума. Тихцем прибули туди, звідки доносився звук бензопили. На місці «працювали» троє. Двом вдалося втекти, третього спільними зусиллями затримали. Ним виявився житель села Сукачі сусіднього Старовижівського району – Андрій С, який, до речі, вже не вперше попадається на лісозлодійстві.

Лісопорушник, котрий спритно тікав із пилкою, якою ще кілька секунд тому зрізав могутнього дуба, усіляко відмовлявся від скоєного. Розповідав працівникам поліції, яких викликали пізніше, та оперативній групі охороні захисту лісу ДП «Любомльський лісгосп», що мовляв, збирав гриби, а тут на нього троє напали.

Лісова охорона спільно із представниками поліції провели слідчі дії, оглянули місце незаконної рубки. Наслідок сумний – 4 зрізаних дуби та 4 граби. Дерева діаметром понад 60 сантиметрів.

За словами Сергія Бліндарука, це єдине місце у Головнянському лісництві, де є дуби, віком понад сто років. І їх уже завдяки таким «добродіям» поменшало. А поблизу пнів правоохоронці того дня знайшли понад 10 білих красенів-грибів.

За фактом скоєного лісопорушення складено протокол, та відкрито кримінальне провадження, проводиться розслідування. Збитки, нанесені лісовому господарству, становлять 54 тисячі гривень. 

1







Коментарі
13 Липня 2017, 19:23
Обізнані люди в селі живуть, карту ЛГ знають - &quot;в кварталі 12&quot;<br/>Лісокрадії і здали))) Немає чого до їх Сукаченцям лізти)))))
14 Липня 2017, 01:00
Країна неляканих ідіотів...Скоро прийде &quot;пушний звір&quot; всім лісам і озерам...
15 Липня 2017, 17:48
А скiльки крадуть лiсоводи тишком нишком
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024