У податковій Волині нагадують про внесення чергового платежу за ліцензію на пальне

19 Лютого 2021, 08:49
917

Управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області нагадує про необхідність завчасно подбати за внесення чергового платежу за ліцензію на право зберігання пального (виключно для власних потреб чи промислової переробки). 

Також необхідно надати до органу ліцензування визначені Законом України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі - Закон) документи, а саме: оригінал ліцензії, оригінал платіжного доручення з відміткою банку та заяву, – інформують у пресслужбі ГУ ДПС у Волинській області. 

Статтями 3 та 15 Закону встановлено, що дію ліцензії призупинять у разі несвоєчасної сплати чергового платежу за ліцензію на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати заборгованості.

Відповідно до вимог статті 16 Закону контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України видавати ліцензії на виробництво спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і пального, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами і пальним, на зберігання пального. Для здійснення контролю суб'єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.       

«З огляду на зазначене вище, повідомляємо, що у разі відсутності, на дату спливу терміну чергового платежу за ліцензію, звернення суб’єкта господарювання до органу ліцензування з копією платіжного доручення з відміткою банку, яке свідчить про внесення платежу за відповідну ліцензію на наступний період, таку ліцензію буде призупинено, на термін до сплати заборгованості», – наголошують у податковій. 

Нагадуємо, що управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області здійснює прийом документів у вівторок та четвер з 10:00 до 16:00 години, обідня перерва з 12:00 до 12:45 години за адресою: м. Луцьк, вул.Ковельська, 8. Контактний телефон (0332) 72-81-19.

Читайте також: У податковій службі нагадують власникам земельних паїв про обов’язок декларувати доходи

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39