Назвали автомобілі, які ввозитимуть в Україну без мита

07 Липня 2017, 16:23
1945

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою стартує 1 серпня. Перед тим, як їхати в Канаду за автівками, українцям варто дізнатися про основні правила та обмеження, які діятимуть в межах зони вільної торгівлі з Канадою.

Так, нульове мито на нові автомобілі з Канади діє не на всі моделі. Мова йде тільки про автомобілі, випущені в Канаді. Це вже звужує вибір і зупиняє майбутніх автовласників на: Toyota, Lexus, Honda, Acura, Ford, Lincoln, Dodge, Chrysler, GM і "канадський" Volkswagen Routan, – пише Gazeta.ua.

Найпривабливіші за ціною і популярністю для українців нові втомобілі ввезти з нульовим митом не вийде. Уся проблема в обмеженням по об'єму двигуна. Українці зможуть без розмитнення перевезти з Канади автомобілі з бензиновими двигунами об'ємом від 2,2 до 3 л. Тобто, варто розраховувати тільки на досить великі моделі. Вдасться придбати також кросовери Jeep, Acura і Ford. За моделі з 3,5-літровими двигуном доведеться заплатити мито - 7% від вартості авто.

Також з нульовим митом в Україну можна буде перевезти автомобілі з дизельним двигуном об'ємом більше 2,5 л.

З наступного місяця почне працювати зона вільної торгівлі з Канадою. Український Уряд отримав відповідну Ноту від Канади. З початком дії Угоди мито на канадські вживані автомобілі стане нульовим. Також без мита можна завезти окремі моделі нових машин. Протягом наступних 7 років мито поступово знижуватиметься. Через 8 років дії угоди стане нульовим. Розмитнення автомобілів включає ПДВ. Його розмір 20% від оціночної вартості машини. Акцизний збір залежить від віку транспортного засобу, типу та об'єму двигуна. Крім того, ввезені в Україну автомобілі мають відповідати вимогам екологічного стандарту Євро-5.

Коментарі
09 Липня 2017, 05:21
Маю на продаж авто з Канади, любі закази
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024