Неповнолітній правопорушник із Любомльщини – переможець Всеукраїнського конкурсу малюнку

02 Липня 2017, 15:23
2997

З 17 по 30 травня в Україні було оголошено конкурс малюнків «Моя мрія» серед неповнолітніх, які перебувають на обліку уповноважених органів із питань пробації, організований Міністерством юстиції України спільно з Фундацією DeJuRe.

Любомльщину представляв Владислав Богомаз, який з серпня минулого року стоїть на обліку в районному секторі з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Допомогла підготувати конкурсну роботу Ірина Савич, яка працює викладачем образотворчого мистецтва в районному будинку школяра.

«Владислав завжди охоче долучається до всіх запропонованих заходів та бере в них активну участь. Але ця перемога у конкурсі – справжня несподіванка не лише для хлопця, а й для всіх нас», – розповідає Ольга Васютич, інспектор Любомльського районного сектору з питань пробації.

Днями Владиславу, як переможцю, вручили сучасний смартфон зі стартовим пакетом українського оператора зв’язку, USB, флеш-накопичувач, сумку-рюкзак, футболку, книгу «Права дитини», а також сертифікат на право безкоштовного вивчення англійської мови за програмою LINGVA.SKILLS.

До речі, Владислав до останнього не знав, чому його викликали у сектор пробації. Коли його керівник, майор Олександр Мороз почав вручати подарунки, хлопця від несподіванки переповнювали емоції.


«Владислав хороший і відповідальний, але потрапив не в ту компанію. На щастя, його направили до нас на два роки. Якщо за цей час він не вчинить жодного правопорушення, буде знятий з обліку, – повідомив Олександр Мороз.

До речі, за нашим сприянням юнак зараз проходить оплачувану практику на «Автодорі». Там уже проявив себе з хорошої сторони. Йому навіть запропонували після досягнення повноліття офіційне працевлаштування».

Цьогоріч Владислав закінчив другий курс Луківського професійно-технічного училища №22, де здобуває фах тракториста-машиніста-слюсара.

«У мене якраз розбився телефон. Мама сказала, що за першу свою зарплату куплю новий, а тут мені його дарують. Зовсім не очікував, що зможу щось виграти. Дякую всім, хто допомагає мені стати на правильний шлях, з якого я збився», – із вдячністю каже хлопець.

«Проведення подібних конкурсів розвиває здібності та уміння, дозволяє змістовно проводити вільний час, згуртовує дітей та їх наставників, а також сприяє у досягненні нашої спільної мети – безпеки суспільства», – підсумувала Ольга Васютич.

2

До речі, у 2016 році на облік було поставлено 11 неповнолітніх, на сьогодні жоден із них не вчинив повторного злочину. Станом на 19 червня на обліку перебуває 3 неповнолітніх.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39