Продовження будівництва школи в селищі Головне відстоюють у Мінрозвитку громад

24 Січня 2021, 12:33
3385

Обласна державна адміністрація веде перемовини з Міністерством розвитку громад України, аби вирішити питання продовження будівництва школи в селищі Головне за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це розповів голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко під час наради із керівниками будівельних підприємств та проєктних організацій, що відбулася 21 січня, передають на сайті Любомльської РДА.

«На сьогодні ми ведемо перемовини із міністром розвитку громад України і, думаю, найближчим часом буде вирішене питання щодо включення школи в селі Головне в перелік об’єктів, що фінансуватимуться у поточному році за кошти ДФРР», – зазначив голова ОДА Юрій Погуляйко, розповідаючи про плани будівництва в області у 2021 році.

Нагадаємо, що школу в селищі Головне Любомльського району, будівництво якої фінансувалося із державного бюджету, у цьому році за рішенням Мінрегіону виключили із переліку об’єктів ДФРР. Пояснили таке рішення тим, що згідно з вимогами ДФРР, прописаних у постанові КМУ, перехідний об’єкт повинен бути завершений упродовж 4 років.

2021 рік є вже четвертим роком реалізації об’єкту, де на сьогодні влаштований лише фундамент. Оскільки школу за рік завершити не встигнуть, Мінрегіон порадив включити школу в перелік проєктів наступного року, як об’єкт нового будівництва.

Читайте також: З новим директором, але без нової школи: півтисячі учнів у Головні чекають обіцяного

Як пояснив директор департаменту інфраструктури облдержадміністрації Віктор Довгополюк, така ситуація виникла через недобросовісного підрядника, з яким розірвали договір у травні минулого року. Окрім того, документація на будівництво об’єкту була застарілою та потребувала коригування, адже за проєктом не передбачили інклюзивності, енергозбереження, доступності маломобільних груп та інше.

Тож департамент інфраструктури облдержадміністрації відправив проєкт на доопрацювання до проєктного інституту, яке завершили лише під кінець 2020 року. Опісля, коли усі недоліки усунули, потрібно заново оголошувати тендер на будівництво.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром