З бутоньєрками та стрічкою: у Вишневі відзначили День Соборності

23 Січня 2021, 11:14
2620

У Вишнівській територіальній громаді оригінально долучилися до відзначення державного свята.

Щороку в січні відзначається День Соборності України – одне зі знакових свят українського державотворення після Дня Незалежності. Свято відзначається в одну й ту ж саму дату – 22 січня. Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Цей день є дуже важливим в історії української нації. День Соборності України -  це день єднання та підвищення духовної сили народу. Революція 1917-1920 рр в Україні втілила мрію багатьох поколінь, об’єднавши українські землі в єдину соборну державу, йдеться на сайті органу місцевого самоврядування. 

Синьо-жовта стрічка – символ єднання Українського народу.

З нагоди  Дня Соборності України працівники КЗ «Центр КМЕВС» виготовили бутоньєрки у кольорах стягу нашої держави. Працівники ж Вишнівської сільської ради підтримали патріотичний флешмоб та прикріпили бутоньєрки до одягу на знак вшанування визначної історичної події об’єднання двох суверенних держав – Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, яка залишила глибинний слід в історичній пам’яті українського народу.

Після вітальної промови сільського голови Віктора Сущика та згадок про історичні події 1919 року усі присутні утворили «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.

1

1

1

1

1


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024