У Вишнівській громаді відбулося свято щедрівок та колядок

09 Січня 2021, 17:16
4187

З метою збереження традицій різдвяного співу комунальний заклад «Центр культури, мистецтва, естетичного виховання та спорту» Вишнівської сільської ради вже не перший рік організовує різдвяний  фестиваль «Щедрівка й коляда в нашу хату загляда».

Про це повідомляють на сайті Вишнівської громади.

Проведення фестивалю різдвяних колядок уже стало гарною традицією. З року в рік аматори сцени, учнівська молодь, усі не байдужі до збереження, примноження та популяризації славних українських традицій збираються, щоб разом заколядувати, поспілкуватися і відчути дух єднання, взаєморозуміння та гармонії. Цьогоріч  коронавірусна атака болюче вдарила по галузі культури через що фестиваль відбувся  онлайн.

Участь у святі взяли керівники структурних підрозділів комунального закладу та аматорські колективи закладів культури громади.

За словами організаторів, свято вертепників і колядників нагадує мешканцям громади про їх українське коріння, повертає до джерел національної культури. Маємо надію, що попри складні обставини, які склались не тільки в Україні, а в усьому світі, різдвяний  фестиваль “Щедрівка й коляда в нашу хату загляда» надихне і покращить настрій, а  почуття Різдвяного дива запанує у серцях кожного, об'єднавши усіх в одну велику дружню родину.

«Щиро дякуємо за благословенне слово настоятелю Церкви святих Косьми і Даміана, митрофорному протоієрею, отцю Віктору та усім, хто взяв участь у фестивалі «Щедрівка й коляда в нашу хату загляда». Вітаємо Вас із радісним і світлим святом – Різдвом Христовим! Нехай у Вашому житті панує мир, спокій і добро! Нехай горе і нещастя обходять стороною Ваш дім! Щастя і успіху Вашим родинам, друзям і рідним! Дай Бог, Вам міцного здоров’я душі і тіла. Зі святом!», – йдеться в дописі.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром