Як у карантинний період у Любомлі діє центр дитячої та юнацької творчості

06 Січня 2021, 11:11
2844

Вже дев’ять місяців ми живемо в умовах соціального дистанціювання. Чи не найбільше це позначилося на сфері позашкільної освіти. Наприкінці навчального року діти не могли відвідувати заняття та гуртки. Зараз заклади позашкільної освіти працюють, проте не у звичному режимі.

КЗ «Будинок дитячої творчості Любомльської міської ради» – не виняток. Завдяки йому діти мають змогу спілкуватися з однолітками, а також займатися різного роду діяльністю. На цей момент тут працюють дванадцять гуртків художньо-естетичного напряму, чотири – еколого-натуралістичного та чотири – науково-технічного. Педагоги зізнаються, що їхня робота практично не змінилась, проте без труднощів також не обходиться.

Розповідає керівниця хореографічного гуртка «Імпульс» Олена Лізанець: «По суті, не змінилося нічого. Працюємо, як працювали, тільки стало гірше в тому плані, що, коли робимо щось з дітками, то не можемо запросити глядачів, а дітям хочеться, щоб їхні батьки й рідні приходили та дивились на їхні досягнення».

Про гурток нам розповідає культорганізаторка Наталія Савош: «Люблю креативно проводити кожен захід. Діти дуже люблять, коли їх знімають на відеокамеру. Після кожного виступу відразу біжать дивитися, що вийшло. Аналізують також і помилки. Коли хочемо щось донести до вихованців повчальне або просто розважитись в ігровій формі, то тоді відвідуємо кожен гурток з казковими персонажами. Важче тепер тому, що діти завжди при першій зйомці виступають з більшим ентузіазмом, ніж при повторенні. Тож коли хочемо щось поправити і робимо дубль номер два, то дітки трішки втомлюються».

А в.о. директора Катерина Купа продовжує: «Спочатку було важко звикнути до нових умов, але згодом ми призвичаїлись. Проте дітям не вистачає соціуму, живого спілкування, адже в групах гуртківців стало менше, а також тому, що конкурси відбуваються дистанційно (в онлайн форматі)». У докарантинний період життя Будинку школяра, його колективу було водночас і життям міста з усіма його радощами, досягненнями й проблемами. Адже жодне дійство не обходилось без його вихованців та педагогів. Зараз, на жаль, у зв’язку з пандемією, свята та різного роду заходи проводити забороняється. Але педагоги та вихованці вирішили цю проблему, перенісши свої виступи з реальної сцени на віртуальну.

«Відсвяткували Новий рік для гуртківців. По частинах знімали виступи діток і надсилали їх батькам, а також публікували у соціальній мережі. Ось так і працюємо. Хто схоче працювати, той і в період карантину знайде, як це зробити», – додала культорганізатока Наталія Савош.

Діти вдячні керівникам гуртків за їхні заняття й креативні ідеї, проте сумують за сценою та виступами перед глядачами. Педагоги підтримують дітей і допомагають їм реалізувати свій потенціал. Навіть в таких, складних для всього світу умовах, вихованці КЗ «Будинок дитячої творчості Любомльської міської ради» успішно перемагають та здобувають призові місця в районних, обласних і всеукраїнських конкурсах.












 

Анна СКЛЯНЧУК,

студентка факультету філології та журналістики ВНУ імені Лесі Українки.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром