Українець переправляв сигарети до Польщі на мотодельтаплані

29 Грудня 2020, 15:18
3595

Польські прикордонники запобігли контрабанді незаконних тютюнових виробів за допомогою мотопланерів.

Під час переміщення контрабанди затримали 44-річного громадянина України. Про це інформують польські прикордонники.

Співробітники прикордонної застави в Збережі помітили об'єкт, що летів на великій висоті. Він перебрався вглиб Польщі. Подальший його політ контролювався. Біля села Волчини (у Влодівському повіті, межує із селом Забужжя на Любомльщині) співробітники прикордонної служби виявили зламаний мотопланер, розкидані пакунки та чоловіка, який був його пілотом. Через численні поранення його доставили до лікарні.

Співробітники Прикордонної служби встановили, що це 44-річний громадянин України. У коробках знаходились контрабандні сигарети (вісім тисяч пачок) вартістю понад 112 тисяч злотих.

Завантаження та запуск моторних дельтапланів, ймовірно, відбувалися за східним кордоном країни. Сигарети мали скидати без посадки на польський бік, біля прикордонної річки Буг. У справі розпочали попереднє розслідування.

Українець буде нести відповідальність за контрабанду сигарет та незаконний перетин державного кордону із застосуванням повітряного судна, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Після виходу з лікарні чоловіка передали прикордонним службам України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39