У Любомлі зростуть тарифи на водопостачання та водовідведення

18 Грудня 2020, 10:09
4879

У Любомлі мають намір здійснити зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Про це повідомляють на сайті Любомльської міськради.

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 КП «Любомльське ЖКГ» доводить до відома споживачів, що має намір вимушено підвищити тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

На сьогодні діють тарифи з централізованого водопостачання та водовідведення, для всіх категорій споживачів, які були встановлені Рішенням виконавчого комітету Любомльської міської ради від 24.07.2018 р. № 81 та введені в дію з 01.10.2018 р. в наступних розмірах:

Централізоване водопостачання – 12,00 грн./м3 з ПДВ

Централізоване водовідведення – 18,00 грн/м3 з ПДВ

Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011р. №869.

В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії, оплати праці, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення зросли. Зокрема, питома вага заробітної плати в загальній сумі витрати становить 68%.

В результаті збільшення мінімальної заробітної плати відповідно до чинного законодавства тільки у 2021 році зростуть планові витрати на заробітну плату. Пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились відрахування на соціальні заходи на 12% від загальної суми витрат. У зв’язку зі збільшення у 2020 році тарифу за електроенергію (з 1.92 грн 1кВт/год до 2.14 грн. за 1кВт/год) відповідно збільшились на 11% витрат підприємства за спожиту електроенергію.

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Любомльське ЖКГ» за 11 місяців 2020 року отримало збитки від здійснення основної діяльності, а саме – з послуг водопостачання та водовідведення.

Невідповідність чинних тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення їх реальній собівартості тягне за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

Враховуючи те, що ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» та ЗУ «Про питну воду та питне водопостачання» передбачається затвердження тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення не нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, виникла необхідність у встановлені тарифу на вищевказані послуги.

16 грудня КП «Любомльське ЖКГ» звернулось до виконавчого комітету Любомльської міської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Розрахунковий (плановий) тариф на централізоване водопостачання та водовідведення має наступний розмір:

Централізоване водопостачання – 15,24 грн. за 1 куб. м. з ПДВ;

Централізоване водовідведення – 24.00 грн. за 1 куб. м. з ПДВ;

Зазначені тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення заплановано ввести в дію з 1 лютого 2021 року.

Просимо усіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів на 2021 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді протягом семи календарних днів з дня опублікування наміру про зміну тарифу за адресою: вул. Брестська, 57, м. Любомль, 44300.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром