Представників територіальних громад вчитимуть правильно керувати бюджетом

12 Червня 2017, 11:47
1468

Семінар «Фінансова прозорість об’єднаних громад» відбудеться у Луцьку 13 червня о 14:00. Готель «Україна» (вул. Словацького, 2), велика конференц-зала.

Представників територіальних громад вчитимуть правильно керувати бюджетом

Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) та регіональний партнер ГО «Так Треба» за підтримки посольства королівства Нідерландів (програма MATRA) запрошують у вівторок, 13 червня, відвідати семінар представників органів влади територіальних об’єднань, представників регіонального бізнесу та регіональних НГО, котрі зацікавлені в посиленні економічної спроможності України.

Ціль – підвищення фінансової грамотності представників територіальних громад, розкриття альтернативних шляхів залучення фінансових ресурсів, доступних для територіальних громад (гранти, мікрокредити, тощо), посилення контролю за використанням фінансових ресурсів місцевих громад та недопущення проявів корупції.

Програма семінару передбачає вивчення таких питань:

- Особливості бюджетів об'єднаних територіальних громад;

- Закріплення доходів та видатків за бюджетами ОТГ;

- Можливості збільшення фінансових надходжень до бюджету ОТГ;

- Видатки; Ефективне витрачання бюджетних коштів;

- Порядок та процедура складання бюджету ОТГ;

- Підготовка проекту рішення про бюджет ОТГ;

- Складання паспортів бюджетних програм;

- Внесення змін до бюджету в процесі його виконання;

- Загальні принцип моніторингу та оцінки ефективності виконання бюджетної програми;

- Звітність про виконання бюджету ОТГ.

Лектори: економісти, доктори економічних наук, експерти з питань бюджету та управління, департаменту місцевих бюджетів, а також представники з міністерства фінансів України та посольства королівства Нідерланди.

Ми прагнемо:

• підвищити фінансову спроможність територіальних громад;

• підвищити фінансову грамотність представників територіальних громад, зокрема в питаннях залучення фінансових ресурсів та їх ефективного використання на потреби місцевого розвитку;

• посилити здатність представників громадських організацій впливати та контролювати на процеси формування та використання фінансових ресурсів, щоб активні громадяни більш активно брали участь в процесах місцевого управління;

• забезпечити створення умов для сталого економічного розвитку регіонів України.

Регіональний представник МЦПД: Руслан Теліпський. Учасників реєструємо за попереднім записом. Телефони за довідками (09922942100; 0679794100). Запрошуємо ЗМІ до висвітлення події.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром