Відбулася перша сесія Любомльської міськради нового скликання

01 Грудня 2020, 13:21
5356

На порядку денному першої сесії депутатів Любомльської міської ради восьмого скликання планувалося розглянути 21 питання.

Більшість із них стосувалося формування апарату ради, затвердження її структури, впорядкування фінансових питань, пов’язаних із оплатою праці, формування постійних комісій та виконавчого комітету. Про це пише Наше життя.

На початку роботи прозвучала пропозиція обмежитися обранням секретаря та заступників, решту питань перенести на друге пленарне засідання. Така ідея не знайшла підтримки у більшості депутатів, тому по регламенту довелося працювати понад чотири години з півгодинною перервою.

В першій частині засідання депутати обрали секретаря ради. Ним став Антон Фурманюк, який обіймав цю посаду в попередньому скликанні. З такою ж перевагою в один необхідний для більшості голос обрали заступники міського голови Микола Оніщук та Олег Зламанюк. Чимало питань виникло до Ігоря Торби, кандидатуру якого міський голова Роман Ющук запропонував на посаду керуючого справами ради-секретаря виконкому. Однак суттєво заперечити щодо його призначення депутати не змогли.

Здавалося, опозиція, яка вже чітко визначилася на першому пленарному засіданні готова була відігратися на заробітних платах керівництва, але й цього не вийшло. Пропозиція щодо зняття премій та різних доплат також не отримала більшості голосів.

Відтак, деякі депутати почали потихеньку покидати сесію. Натомість слово взяли претенденти на посаду старост. Їх кандидатури запропонував міський голова. Після нетривалого знайомства-обговорення всі п'ятеро знайшли підтримку більшості депутатського корпусу. Старостами затвердили: Володимира Лонюка (Бірківський с.о.), Петра Курана (Куснищанський с.о.) Ольгу Фізик (Запільський с.о.), Віктора Мишака (Підгородненський с.о.), Любов Карпук (Почапівський с.о.).

Також з-поміж депутатів сформували п’ять постійних комісій та обрали їх голів.


1




Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024