На Любомльщині провели перші міжнародні шкільні туристичні змагання

07 Червня 2017, 14:00
3636

У Любомльському районі відбулися міжнародні туристичні змагання українських і польської шкільних команд. Попри мовні бар’єри й конкурси, діти порозумілися завдяки спорту.

Туристичні змагання школярів відбулись у мальовничому лісовому масиві біля урочища «Джерело», – про це йдеться у сюжеті НСТУ ВРД.

Участь у них взяли чотири команди: загальноосвітніх шкіл сіл Полапи, Згорани, Куснаще та юні туристи з польської гміни Камєнь.

Я вперше на таких змаганнях, і мені вони дуже подобаються, ми здружилися, – розповідає  учасниця змагань (Республіка Польща) Анжеліка Халай. – Досить були цікаві змагання зі спортивного орієнтування, де нам усіляко допомагали українські спортсмени і не залишили нас серед незнайомої місцевості.


Ініціювали й організували змагання у Полапівській школі, а саме – молодий учитель Микола Чирук.



На спортивне свято діти приїхали на велосипедах, адже у програмі змагань було і фігурне водіння двоколісної машини.


Учитель із багаторічним стажем, викладач предмета «Захист Вітчизни» Олександр Єлісєєв каже, що такі змагання зі спортивного туризму  допомагають підготувати молодь до служби в українській армії.


Це – перший випадок у районі, коли за організацію таких змагань взялася звичайна сільська школа.


Підтримали її представники політичних партій і фондів, депутати обласної та районної ради, Полапівський сільський голова Володимир Богачевський.

Саме місцеві спортсмени вибороли першість у загальнокомандному заліку. Всі команди отримали призи й солодкі подарунки.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром