Відбулося перше засідання Головненської селищної ради нового скликанння

27 Листопада 2020, 13:00
2425

Першими на території Любомльщини провели засідання сесії нового скликання в селищі Головне.

Представники виборчої комісії ознайомили присутніх із результатами виборів, привітали із отриманням депутатського мандата 22 народних обранців та голову об’єднаної територіальної громади Миколу Демедюка. Про це пише Наше життя.

Після формальних урочистостей депутатський корпус одразу взявся до роботи, адже в порядку денному було більше десятка питань. Всі вони організаційного характеру, без яких неможливо приступити до виконання своїх функцій апарату селищної ради та багатьом установам громади.

Тому найперше майже одноголосно (один голос «проти») обрали секретаря ради. Цю посаду вчергове доручили Валентині Боярчук. Далі сформували склад виконавчого комітету, постійних депутатських комісій, штатний розпис відділів ради тощо.

Завершальним питанням стало призначення та погодження кандидатур на посаду старост. Селищний голова, який наділений правом «подачі» таких кандидатів на розгляд сесії, запропонував переобрати чинних виконуючих обов’язки старост. І якщо по Нудиженському та Заболоттівському округах, де раніше обов’язки старост виконували відповідно Лілія Склянчук  Валентина Голян, заперечень не було, то в Згоранах якраз навпаки. Сюди прибула ціла делегація з місцевих жителів, котрі відстоювали своїх претендентів. А їх, як виявилося, було двоє: чинний в.о. старости Олександр Лукашук та Світлана Войтович, яка здобула підтримку земляків під час так званого рейтингового опитування.

Заслухавши кожного із кандидатів, їх характеристики та клопотання депутатський корпус більшістю голосів затвердив на посаді старости Згоранського старостинського округу Олександра Лукашука. Саме це викликало шквал емоцій присутніх жителів Згоран, які під викрики «ганьба», «ви всі тут пов’язані» та подібні покинули сесійну залу.

Наступне засідання в Головні анонсували вже наступного тижня.


 

Коментарі
27 Листопада 2020, 20:24
Не поширюйте неправдиві відомості!!!!!<br/>Декілька осіб були невдоволені рішенням, однак ганьба ніхто не кричав
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром