Любомль: і дорослі, і малі бігли заради порятунку життя онкохворих діток

02 Червня 2017, 19:29
3582

Щороку в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії.

У четвер, 1 червня, о 9-й годині розпочалася реєстрація на благодійний забіг «Я біжу для тебе», який організували Любомльська районна рада разом із газетою «Новий погляд+».

84 учасники забігу долучилися до збору коштів на лікування онкохворих дівчаток: однорічної Кариночки Вербінської із Запілля та чотирирічної Даринки Маїло із Любомля. Хто не мав змоги бігти, той просто кидав гроші у скриньку.

Серед учасників були депутати різних рівнів влади, вчителі, учні, вихованці Любомльського професійного ліцею.






Люди різного віку і соціального статусу, але з однаковою метою – подарувати шанс на життя маленьким дівчаткам. Вони вже впродовж кількох місяців лікуються від раку.





1



Каринка чекає на чергову операцію в Києві.

Даринка вже проходить курси хіміотерапії у Білорусі.

Для батьків та рідних дуже потрібна не лише фінансова підтримка, а й моральна. Адже, як кажуть мами дівчаток, добре слово, щира молитва допомагають не здаватися, а боротися з підступною хворобою.

Після реєстрації та веселої розминки із супроводом поліцейського екіпажу й карети швидкої допомоги учасники успішно стартували. Менш ніж за 10 хвилин і дорослим, і малим вдалося подолати понад кілометрову дистанцію.

Першим фінішував Ярослав Оксентюк (2003 р.н.).


Найстаршою бігункою була заступниця голови районної ради Ганна Сачук (1957 р.н.). Участь у заході взяли і її двоє малих онуків.


А наймолодший учасник Максим Шрамко (2012 р.н.) трішки втомився, подолати таку велику відстань йому допоміг його тренер, який приніс 5-річного хлопчика на плечах.


Для відновлення сил фруктові набори передали депутат обласної ради Юрій Гупало та ТзОВ «Надія». Втамувати спрагу вдалося, дякуючи мережі аптек ТОВ «Пролонгація» і місцевим підприємцям Чубам.



Після привітання представників влади відбулося урочисте нагородження учасників благодійного забігу. А гроші продовжили збирати до закінчення всіх заходів у цей день.

Так, завдяки всім небайдужим вдалося зібрати понад 12 тисяч гривень. Половину з цих коштів відразу передали татові Каринки Віталію Вербінському.





1

1





































До речі, світлини із заходу можна замовити у фотографа Романа Мучака, який усіх знімкував, а також звертайтеся у редакцію газети «Новий погляд+».

Щиру вдячність за підтримку організатори висловлюють депутатам обласної ради Володимиру Дибелю і Юрію Гупалу, фонду Ігоря ГУЗЯ «Прибужжя», Аграрній партії, міській раді, Любомльському професійному ліцею, ТОВ «ПРОЛОНГАЦІЯ» і ТзОВ «Надія», ФОП Борсук Р.В. Підприємцям Анні Чуб, Роману Мучаку, Віктору Козлу, Сергію Пшаві, Олегу Опейді.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024