В Україні організовують онлайн-навчання щодо реформування системи шкільного харчування

Мінекономіки продовжує крок за кроком втілювати в життя заходи з реформування системи шкільного харчування.
17 листопада наказом Мінекономіки затвердили Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійних процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти, йдеться на Урядовому порталі.
Ознайомитись з Методичними настановами можна за посиланням.
Відтепер оператори ринку, що здійснюють організацію харчування в закладах освіти, матимуть ефективний інструмент для впровадження постійних процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (система НАССР).
З метою підвищення обізнаності та надання практичної допомоги закладам освіти під час впровадження системи НАССР у Мінекономіки запланували провести ряд онлайн-навчань (веб-конференцій).
25 листопада за підтримки Проєкту EU4SaferFood Мінекономіки проведуть перше онлайн-навчання «Як впровадити систему НАССР у їдальнях закладів освіти». Участь у заході за попередньої реєстрації безкоштовна.
Докладніше про онлайн-навчання та як до нього долучитися читайте за посиланням.
Довідково: Методичні настанови спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента від 25 травня 2020 року № 195/2020, плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 року №1008, плану пріоритетних дій Уряду на 2020 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09 вересня 2020 року № 1133.