Директорка Любомльської книгозбірні святкує ювілей

15 Листопада 2020, 10:15
3216

15 листопада – 65 років від дня народження Світлани Антонівни Овдієвич – давньої подруги музею, першого в історії Любомльщини, заслуженої працівниці культури України, директорки Любомльської міської публічної бібліотеки.

Про це повідомляють на сторінці Любомльського краєзнавчого музею у фейсбуці.

Колектив музею сердечно вітає шановну ювілярку і бажає їй міцного здоров'я, невичерпної енергії, благополуччя та добробуту, радості на щодень, реалізації усіх задумів та мрій та довгих років життя на благо культури Волині та України.

Світлана Антонівна народилась 15 листопада 1955 року у селі Гороховище Любомльського району. Навчалась у школах сіл Вишнівка, Гуща. Згодом вступила у Луцьке культосвітнє училище. Трудову діяльність розпочала в 1972 році на посаді директора будинку культури селі Вишнівка. У 1974 році прийшла в колектив Любомльської районної бібліотеки для дорослих, працювала тут на посаді завідувача відділу абонементу районної бібліотеки для дорослих.

Із утворенням у 1981 році Любомльської районної централізованої бібліотечної системи стала заступником директора районної ЦБС по роботи з дітьми. З огляду на професійні та творчі якості Світлани Антонівни в лютому 1984 року її призначили директором Любомльської районної ЦБС, яка на той час була найчисельнішою за мережею на Волині, включаючи 63 сільських та чотири міських заклади.Толерантність, вміння будувати стосунки з громадськими організаціями, самодіяльними аматорами з різних сфер творчого життя Любомля та району допомогли створити навколо районної бібліотеки ауру творчого осередку, місця гуртування творчої інтелігенції.

З 1998 року на базі книгозбірні функціонує літературно-мистецький клуб творчої інтелігенції «Хвилі Світязя». З його лав вийшли у широке творче життя літератори, що пізніше стали членами Національної спілки письменників України.

Світлана Антонівна Овдієвич є душею створеного при бібліотеці клубу «У колі друзів», мета якого – спілкування на мистецькі та літературні теми, проведення тренінгів, майстер-класів, творчих дискусій. Можна стверджувати, що діяльність Світлани Антонівни, як керівника бібліотечної галузі району, сприяли формуванню нового обличчя бібліотек. Зокрема, здобули першість у ІІІ раунді конкурсу програми «Бібліоміст» (2010). Завдяки участі в цій програмі в центральній бібліотеці та чотирьох сільських книгозбірнях установлене обладнання та надали доступ до світових інформаційних ресурсів. А участь у п'ятому раунді конкурсу програми «Бібліоміст» та в міні-проєктах «Співпраця з місцевими громадами», «Маркетинг і реклама в бібліотеках», «Сучасна бібліотека іде в люди», «Бібліотеки та е-урядування», «Все про Європу. Читай. Слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації» дали змогу бібліотеці значно піднести стан матеріального оснащення, отримавши тренінгову дошку, електронну книгу, кошти на проведення тренінгів, придбання літератури та рекламної продукції.

Світлана Антонівна ініціаторка проведення щорічного конкурсу «Великодня писанка», розпочатого в 2015 році, з участю майстрів із Любомльщини та сусідніх регіонів Республіки Польща.

Із 1996 року Світлана Овдієвич – голова Любомльської жіночої ради, бере активну участь у політичному, громадському житті району. Була членом виконкому міської ради. Указом Президента від 8 листопада 2018 року Овдієвич Світлані Антонівни присвоїли звання «Заслужений працівник культури України».

1

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром