Що думають про Юрія Фініковського відомі уродженці та жителі Любомльщини

22 Жовтня 2020, 20:26
6890

25 жовтня кожен із нас робитиме вибір, який визначатиме подальший розвиток кожного населеного пункту та громад.

Одним із кандидатів на посаду голови Рівненської ОТГ є активний громадський діяч, науковець, директор Любомльського краєзнавчого музею,  житель с. Будники Юрій ФІНІКОВСЬКИЙ.  Що ж думають про нього відомі уродженці та жителі Любомльщини?

Аркадій ЯВОРСЬКИЙ, український військовик, генерал-лейтенант, ветеран Державної прикордонної служби України, перший командир:

— Знаю Юрія Фініковського, як молодого та енергійного керівника. Проведені спільні проекти та спілкування дають змогу окреслити його як порядну людину, гарного фахівця з добрими організаторськими здібностями. Відзначаю також його комунікабельність, ерудицію, чесність, відповідальність, високу патріотичну позицію.

Валентина МИХАЛЬСЬКА, волинська художниця, кавалер орденів княгині Ольги ІІ і ІІІ ступенів, перший лауреат обласної мистецької премії імені Й.Кондзелевича:

— Юрій Фініковський — молода, освічена, енергійна людина, яка здатна зробити багато хороших справа на благо громади та її жителів.

Олександр ЗГОРАНЕЦЬ, головний редактор «Газети Волинь» і «Цікавої газети на вихідні» (м. Луцьк):

— Мій друг Юрій Фініковський вирішив поборотись за булаву Рівненської ОТГ. Сміливе рішення. Особливо для такої чесної людини як Юрій Миколайович. Тому й сильно переживаю за нього, оскільки попереду колючок буде більше, ніж троянд. З власного досвіду скажу, що, коли очолив колектив «Волині», для мене постулатами стали 6 основних запитань журналістики — «Хто? Що? Де? Коли? Чому? Як?». Переконаний, згодяться вони і тобі, друже. Отож:

Хто? Хто має бути в твої команді? Як дипломованому історику процитую іранського царя Ардашіра І (180 — 242): «Оточи себе гідними, щоб не допустити до себе недостойних».

Що? Що маєш зробити насамперед? Пройтися від хати до хати в кожному із сіл громади і просто спитати кожного: «Людино, що тобі болить?»

Де? Більш ніж переконаний, що постане одвічне запитання: де взяти гроші? Ось тут і маєш використати всі свої козирі, озвучені у програмі кандидата. І результат треба буде давати швидко, бо отруйні стріли критики вже приготовлені. Але завжди цьому є протиотрута — Восьма Заповідь Божа.

Коли? Коли переможеш, пам’ятай: зверху на людину можна дивитися лише як подаєш їй руку, щоб вона піднялася з колін.

Чому? Вже в разі першої невдачі маєш мати сміливість взяти провину на себе: виграє команда, а програє — тренер. Але ніколи не здавайся!

Як? Як витерти сльози людині? Іноді може вистачити і слова. Але краще зроби це ділом. Хай маленьким, але поборись за цю людину як найголовнішу в житті!

Юрій Миколайович, одним словом, — тримаю кулаки!

Вадим ЧЕРНОВ, чемпіон України серед кадетів, бронзовий призер Чемпіонату Європи, майстер спорту з дзюдо, уродженець с. Старовойтове Рівненської ОТГ:

— Юрія Фініковського знаю більше двох років, після організації одного з проектів, де особисто був залучений. Він мій земляк, який постійно дбає про розвиток спорту в окрузі. Традиційно проводить турніри по футболу і волейболу серед молоді нашої громади, виступає за фінансову підтримку спортсменів громади. Проста, порядна людина, яка має гарне бачення організації спортивного життя (футбол, волейбол, дзюдо та інші види) в нашій місцевості.

Олександр Олександрович СКІПАЛЬСЬКИЙ — український військовик, генерал-лейтенант, двічі заступник голови СБУ (1997-98, 2006-2007):

— Знаю друга Юрія Фініковського! З нього вийде гарний керівник громади! Голосуйте за таких як він! Цілеспрямований і чесний! Перемоги! З повагою Ол. Скіпальський!

Світлана Антонівна ОВДІЄВИЧ, Заслужений працівник культури України, директорка Любомльської міської бібліотеки, уродженка с. Гороховище:

— З Юрієм Миколайовичем знайомі більше 5 років, — разом працюємо в галузі культури, реалізували багато спільних проектів, займаємося впровадженням нових форм та методів роботи для покращення культурного дозвілля краю. Основні риси його характеру — простота, чесність, відповідальність, порядність. Це людина яка легко знаходить контакт із діячами різних галузей, лідер за своїми якостями. Освітні та наукові здобутки мого земляка дають змогу зробити висновок про його наполегливість та вміння добиватись поставлених цілей.

Яна ГЛУХ, екс-гравець жіночої молодіжної збірної України з футболу, футболістка ЖФК ” Буковинська Надія” ( Вища ліга України), уродженка с.Забужжя:

— Юра Фініковський, мій земляк, навчались в одній школі. Звичайний сільський хлопець, який уже багато чого добився у житті. Приємно, що він один з активних організаторів спортивного дозвілля в нашій громаді. Була присутня на турнірах з футболу, які він постійно проводить між сільськими командами округи. Одного разу там навіть взяли участь гравці з дубля донецького «Шахтаря» та полтавської «Ворскли». Він гарний організатор, вміє згуртувати біля себе молодь.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024