Статки кандидатів: скільки заробляють претенденти на крісло мера Любомльської ОТГ

22 Жовтня 2020, 17:00
5742 Джерело: фото ілюстративне

Мабуть, цьогорічні вибори до органів місцевого самоврядування стануть найбільш важкими як для самих кандидатів, котрі балотуються на посади депутатів та голів ОТГ та міст, так і для населення, для якого розібратися у змінах виборчого законодавства, а головне – у бюлетенях – стане чи не найбільшим випробовуванням під час голосування.

На повну потужність розгорнулися передвиборчі та агітаційні процеси в і Любомльській ОТГ, адже на головну посаду громади претендують восьмеро кандидатів. Серед них представники політичних сил – «Європейська Солідарність», «За майбутнє», ВО «Батьківщина», «Слуга народу», «Сила і Честь» та троє самовисуванців. Серед кандидатів є підприємці, колишні держслужбовці та навіть … тимчасово безробітні, пише газета «Новий погляд+».

Ми вирішили проаналізувати декларації кандидатів на посаду голови Любомльської міської ради та показати нашим читачам, які статки мають люди, за котрих вони збираються голосувати на чергових виборах 25 жовтня та кому довірять своє майбутнє та майбутній розвиток громади.

Читайте також: «Я готовий взяти на себе відповідальність за розвиток Любомльської громади», – Олександр Дзядук

Олександр Герасимчук подав свою щорічну декларацію, розміщену на сайті електронних декларацій. Ексчиновник балотується уже як тимчасово безробітний. У декларації за 2019 рік він вказав будинок площею 371,9 м², дві земельні ділянки площею 10 соток кожна, квартиру площею 46,2 м². За 2019 рік Олександр Герасимчук отримав зарплату в розмірі 401,5 тисяч гривень, дружина – 10,6 тисячі одноразової грошової винагороди в окружній виборчій комісії.

Читайте також: По селах Любомльської громади понищили агітаційні матеріали

Єдина жінка, котра балотується на посаду голови громади, Оксана Гінчук йде на вибори як самовисуванка. Проживає у Любомлі та тривалий час працює у сфері б’юті індустрії. Зареєстрована приватною підприємицею та є власницею салону краси «Ксена», що в Любомлі. Відповідно свої доходи жінка ніде не декларувала.

Олександр Дзядук, який балотується від політичної партії «Сила і честь», подав свою електронну декларацію 2 березня 2020 року. Він майже шість років є директором приватного підприємства «Профелітбуд». Задекларував дві земельні ділянки у Любомлі площею 10 та 12 соток, будинок площею 252,7 м², автомобіль марки Toyota 2016 року випуску. У 2019 році Олександр Дзядук отримав 72,2 тисячі гривень заробітної плати за основним місцем роботи.

Ще один кандидат - Андрій Півнюк балотується від політичної партії «Європейська Солідарність». На сайті Центральної виборчої комісії чоловік вказав, що тимчасово не працює. З відкритих джерел нам вдалося дізнатися, що останню декларацію Андрій Півнюк подавав у 2017 році як кандидат на посаду голови Любомльської РДА. Тоді він задекларував дві земельні ділянки площею 10 та 12 соток у Любомлі, у Римачах площею 2,9 га, у селі Пульмо площею 14 соток. На дружину записані дві земельні ділянки площею 10 та 0,8 сотки у Любомлі, житловий будинок площею 270 м² у Любомлі, два автомобілі MERCEDES-BENZ та два вантажні автомобілі.

Від політичної партії «Слуга народу» балотується на голову Любомльської ОТГ Віталій Семенюк. Він – колишній підприємець, але при реєстрації в кандидати вказав, що є тимчасово безробітним. З відкритих реєстрів вдалося дізнатися, що Віталій Семенюк вказаний як бенефеціарний власник та голова фермерського господарства «Блюбері», а також засновник компанії «ЛПС Агро інвест», які спеціалізується на вирощуванні ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників.

Позмагатися за крісло голови Любомльської ОТГ вирішив і заступник директора КНП «Центр ПМСД Любомльської районної ради» Дмитро Федчишин, котрий балотується від ВО «Батьківщина». У декларації кандидата вказана квартира в Любомлі площею 44 м², земельна ділянка у Вишневі площею 24 сотки. За основним місцем роботи у 2019 році Дмитро Федчишин отримав 199,2 тисячі зарплати. Його дружина, котра також працює у КНП «Центр ПМСД Любомльської районної ради», отримала 114,3 тисячі зарплати, про що кандидат теж вказав у своїй декларації.

Серед кандидатів на посаду голови є електромонтер Любомльської філії «Волиньобленерго», самовисуванець Олександр Шидловський. Чоловік жодного разу не подавав електронної декларації, оскільки не працював в органах державної влади. Щоправда, у реєстрах чоловік з таким прізвищем значився як фізична особа-підприємець, діяльність якої припинена.

Чинний голова Любомльської ОТГ Роман Ющук також пішов на вибори. І він за рівнем заробітної плати виявився чи не найбагатшим. Свою електронну декларацію він подав 31 травня 2020 року. У ній він вказав земельну ділянку площею 600 м², житловий будинок площею 123,52 м², автомобіль марки  Mercedes-Benz 2002 року випуску (зареєстрований на дружину). За 2019 рік Роман Ющук отримав 454,4 тисячі гривень заробітної плати (для порівняння: людина пенсійного віку в рік отримує 24 тисячі гривень пенсії), його дружина Сніжана Ющук, яка працює у відділі освіти, молоді та спорту Любомльської ОТГ, отримала 125,5 тисяч гривень заробітної плати, про що Роман Ющук також вказав у декларації.

До слова, мер Києва Віталій Кличко задекларував заробітну плату за 2019 рік у розмірі 318,6 тисячі гривень…

Коментарі
23 Жовтня 2020, 00:20
А майже півтора мільйона гривень доходу від підприємницької діяльності Дзядука газета "Новий погляд" провтикала. Журналістика від Бога, одначе...
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024