Яким був митний перехід Ягодин-Дорогуськ 100 років тому

21 Жовтня 2020, 19:16
Міст через річку Буг 2958
Міст через річку Буг

Більшість волинян, які коли-небудь їздили до європейських країн, минали перехід Ягодин-Дорогуськ та переїздили міст через річку Буг. 

Вдалося натрапити на цікаву знахідку ретро світлин, які раніше не демонстрували в мережі Інтернет. На них можна побачити, яким був міст через річку Буг та як виглядала місцевість, де зараз знаходиться митний перехід Ягодин-Дорогуськ 100 років тому.


Усі фото датуються періодом Першої світової війни (1914-1918). Зараз вони знаходяться в фондах Австрійського державного архіву. Авторами цих світлин є невідомі фотографи австро-угорської армії.


На світлинах можна побачити поруйнований міст, якого згодом відбудовували солдати австрійської армії. Такі фото дозволяють добре розгледіти конструкції мостів (використовувалась деревина та метал).

Варто звернути увагу на фото, де мости пошкоджені, можемо розуміти, якої шкоди завдавали бої та обстріли будівлям та конструкціям. Якщо під обстріл попадали дерев’яні будівлі, то найчастіше їх не можна було вже врятувати.



Читайте також: Складіть пазли залізничних вокзалів у Любомлі та «Ягодині» до Другої світової війни

Сьогодні, залізничний пункт контролю фактично розташований у селі Римачі Любомльського району Волинської області. З польського боку розташований пункт пропуску «Дорогуськ».

Джерело фото: www.bildarchivaustria.at

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024