Чому Любомльська гімназія та дитсадок залишились без тепла

19 Жовтня 2020, 16:35
5958 Джерело: фото ілюстративне

У понеділок, 19 жовтня, учні Любомльської гімназії та діти, котрі відвідують дошкільний навчальний заклад №1, прийшли у холодні приміщення. Про це у телефонній розмові поскаржилися батьки дітей.

Зокрема, вони розповіли, що через низьку температуру у класах у гімназії діти сиділи у верхньому одязі, а тривалість уроків дирекція закладу скоротила.

Дітей же, які відвідують дитсадок, батьки, відпрошуючись із роботи, змушені були забрати додому, бо не хотіли їх на цілий день залишати у холодних приміщеннях. Адже поставити опалювальні прилади у групах не дозволяють правила техніки безпеки.

Як роз’яснив секретар Любомльського міського голови Антон Фурманюк, про проблему у міськраді дізналися о десятій годині ранку. Причиною відсутності опалення став прорив водопроводу, відтак вода не надходить до котельні. «Викликали ремонтну бригаду з Ковеля, яка буде шукати місце прориву і протягом дня аварію на теплотрасі буде ліквідовано», – зазначив секретар міськради.

Також на наше запитання, чи перевіряли справність опалювальної системи перед запуском та чи вчасно почали сам опалювальний сезон, Антон Фурманюк відповів:

«Так, перед запуском ми перевіряли справність усіх систем опалення, все працювало. Стосовно початку опалювального сезону то, відповідно до розпорядження міського голови, його рекомендується розпочинати тоді, коли середньодобова температура протягом трьох діб не підніматиметься вище +8 градусів. В решти закладів проблем із опаленням немає».

Тож чи вдасться вчасно ліквідувати аварію та чи підуть любомльські діти у теплі приміщення – стане відомо згодом.

Коментарі
20 Жовтня 2020, 01:05
Отоплення Шкіл та дитсадків слід було розпочинати ще на початку минулого тижня. Наші діти вже більше як 10 днів мерзнуть! Брехуни не роби, садисти! Усіх до одного у відставку!
20 Жовтня 2020, 13:31
зато міська рада отоплюєсвоі дупи
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39