Віктор Галан-Ващук: «Якщо зараз не зупинимо знищення України – ми приречені»

08 Жовтня 2020, 11:22
Віктор Галан-Ващук 4099
Віктор Галан-Ващук

У цей передвиборчий час мені, як кандидату у депутати до Волинської обласної ради від партії «Сила та честь», головне зустрітися зі своїми виборцями, аби побачити та почути, як вони живуть і що їх хвилює.

Працюючи на посаді начальника «Інваспорту», мені здавалося, що знаю усі проблеми сьогодення. Виявилося, що ні. Після цих зустрічей настільки очевидно, до якої катастрофи довели Україну, що стає справді страшно за завтрашній день.

Мені хочеться запитати у тих депутатів, які вже не одну каденцію відпрацювали, як вони до такого стану довели нашу Волинь, особливо поліські райони? Чому не били на сполох? Чому ми практично чули лише про їхні «досягнення»? І що вони зараз можуть обіцяти тим людям, яким хліб чи найнеобхідніші товари раз в тиждень завозить якийсь підприємець? Такого не було навіть у повоєнні роки, бо в селі все-таки був бодай якийсь «кооператив». А у 21 столітті нема! Нема шкіл, нема ФАПів, нема доріг!

У селах залишаються практично лише пенсіонери та хворі. Якщо ще 14 років тому на Волині було майже тисяча шкіл, то зараз – трошки більш як шістсот. Іде зумисне знищення села, бо школа – це серце, двигун, без якого життя швидко згасає.

У районних центрах теж усе скорочується. Там зараз майже не залишилося спортивних шкіл. І як Україна має представлятися на міжнародних спортивних аренах? Чому тоді дивуватися, що зростає уже не молодіжна наркоманія, алкоголізм, а дитяча? П’ять років тому, бувши у Верховній Раді на депутатських слуханнях, нас запевняли, що жодна спортшкола не буде закрита, а в результаті від більшості не залишилося й сліду. Пояснення дуже просте: за браком фінансування проводиться нині така популярна оптимізація. І в той час бачимо як на державних підприємствах запустили не зрозуміло для чого наглядові ради, члени яких отримують зарплати у сотні тисяч гривень в місяць!

Уже чимало волинських жителів просто відірвані від світу – вони не мають можливості дістатися навіть до райцентру. У села не ходить міжміський транспорт. За щастя, якщо є добрі коні та віз, щоб хоч так добратися до центральної садиби. Про Луцьк уже можуть лише помріяти…

Звичайно, що не можу цим людям обіцяти золоті гори, дороги, будівництво шкіл. Але однозначно знаю, що за будь-яку ціну треба відстоювати кожну школу, ФАП, треба докладати максимум зусиль, щоб зберегти те, що залишилося, а отже не дозволяти красти!

Депутати, які прийдуть в обласну раду, мають сприяти розвитку сімейного та малого бізнесу, аби створювати нові робочі місця й наповнювати бюджет. Ми перейшли уже червону лінію. Будемо повертатися назад чи йти далі до прірви – це великою мірою залежить від вас, шановні виборці! Не довіряйте тим, хто вас уже обдурив. 


 

 

Коментарі
09 Жовтня 2020, 13:55
Що ця людина зробила???
20 Жовтня 2020, 14:44
Одні лозунги і повна відсутність розуміння проблем їх причин та наслідків. Висновок: ПОПУЛІСТ!!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024