На «Ягодині» митники виявили вантажівку з «лівою» деревиною

22 Вересня 2020, 13:16
2729

Прямуючи з України, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина України.

Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці у фейсбуці.

До митного контролю подали товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються «свіжорозпиляні лісоматеріали 4-го сорту».

В результаті повного митного огляду товару із залученням спеціаліста ресурсів лісу НЛТУ України, встановили, що зазначений в товаросупровідних документах товар не відповідає характеристикам наявній експортованій сировині.

Таким чином, громадянин України, через водія фірми-перевізника, під час переміщення товару «свіжорозпиляні лісоматеріали» загальною вартістю 5,77 тисячі євро через «Ягодин» подав до митного контролю документи, що містить неправдиві відомості щодо найменування товарів, чим вчинив дії, що мають ознаки порушення митних правил, передбачені ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Санкція даної статті за такі дії передбачає конфіскацією прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Читайте також: На Любомльщині виявили незаконну порубку дерев у заказнику


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024