Тверезим не їздить: жителя Любомльщини тричі за місяць ловили п'яним за кермом

19 Вересня 2020, 12:08
6307

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлені Любомльським відділом поліції протоколи та протокол, направлений Ковельським відділом поліції про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.7 ст.121, ч.2 ст.130 КУпАП чоловіка.

Про це йдеться в постанові суду від 28 серпня.

Чоловік протягом року повторно 14 червня о 00:30 по вулиці Зеленій в місті Любомль в порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху керував трактором «Т-25» без номерного знаку в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.130 КУпАП.

Він же 28 червня о 19:00, керуючи мотоциклом «Ліфан» по вулиці Варшавській в місті Ковель в порушення п.2.5 Правил дорожнього руху відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.130 КУпАП.

Крім цього чоловік 20 липня о 18:20, керуючи трактором «Т-25» без номерного знаку по вулиці Центральній в селі Машів Любомльського району, в порушення п.2.5 Правил дорожнього руху відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.130 КУпАП.

Читайте також: Судили тракториста, яких у Запіллі їхав за кермом напідпитку

Винність чоловіка у вчиненні правопорушень повністю доводиться його особистими поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколами про адміністративні правопорушення, адміністративне затримання, висновком щодо результатів медичного огляду, копією постанови суду, рапортами поліцейських Любомльського ВП ГУНП, письмовими поясненнями порушника, свідків, відеозаписами події.

Крім цього, ДОП СП Любомльського ВП ГУНП складали протокол про те, що чоловік о 18:20 20 липня в селі Машів повторно керував трактором без номерного знаку, не зареєстрованим в Україні в установленому порядку.

Доказами винуватості в цій частині до протоколу додано письмові пояснення, в яких останній зазначив про вживання ним спиртного та відмову від проходження огляду на стан сп`яніння.

Відомостей про відсутність реєстрації керованого транспортного засобу матеріали справи не містять. Згідно із п.1 ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Таким чином, в цій частині справи встановлено підстави для закриття провадження.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушень, передбачених ч.2 ст.130 КУпАП, і на підставі ч.2 ст.36 КУпАП накласти на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 20,4 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном три роки.

Провадження в справі про адміністративне правопорушення за ознаками ч.7 ст.121 КУпАП щодо чоловіка закрити за відсутністю в його діях складу правопорушення.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром