У Забужжі провели профілактичний захід «Урок»

18 Вересня 2020, 11:14
2682

На території Рівненської об’єднаної територіальної громади триває Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».

Мета проведення рейду: виявлення дітей, які  без поважних причин не приступили до навчання, обстеження умов проживання дітей, які виховуються у сім’ях, що перебувають в складних життєвих обставинах, вивчення стану забезпечення дітей шкільним приладдям та необхідним одягом, вжиття заходів щодо усунення причин і умов, внаслідок яких діти можуть бути не охоплені навчанням, притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Про це повідомляють на  сайті громади.

В межах профілактичного заходу здійснили рейд на території Забузького старостинського округу Рівненської сільської ради. Під час рейду перевірили стан охоплення дітей шкільного віку освітніми послугами, провели обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які належать до вразливих категорій населення та перебувають під впливом чинників, що можуть зумовити потрапляння у складні життєві обставини.

З батьками дітей провели профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, їх обов’язків у здобутті дітьми повної загальної середньої освіти. Крім цього, батьків попередили про відповідальність за ухилення  від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

У проведенні рейду взяли участь начальниця відділу соціального захисту населення Рівненської сільської ради Богдана Романюк, начальниця служби у справах дітей Любомльської районної державної адміністрації Олеся Сацюк та дільничний офіцер поліції Василь Стернічук.

Читайте також: У Любомлі «пожежа» в гімназії: тривога виявилася навчальною

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39