Позачергова сесія Любомльської міськради: які питання вирішили

15 Вересня 2020, 11:48
Засідання сесії 4808
Засідання сесії

Відбулася 53 позачергова сесія Любомльської міської ради.

Засідання відбулося 14 вересня в міському будинку культури.

Обранці розглянули десяток питань, серед яких про депутатські запити та звернення, про прийняття юридичної особи КНП «Центр первинної медичної допомоги Любомльської районної ради» та майна у комунальну власність міської ради, про прийняття нерухомого майна у комунальну власність міської ради, про внесення змін до штатних розписів закладів освіти, про створення та функціонування груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти, про внесення змін до комплексної Програми розвитку освіти, молоді та спорту на 2018-2022 роки, про організацію харчування у закладах освіти Любомльської міської ради, про ліквідацію комунальної установи «Методичний центр», а також про внесення змін до бюджету громади.

Спочатку розглянули депутатські запити щодо облаштування вуличного освітлення у селах Скиби та Бірки. Також прозвучав запит депутата Олега Посельського, де він просив надати відповідь, яка ширина асфальтного покриття на вулиці Шевченка у Любомлі, яку нині капітально ремонтують та де знаходяться демонтовані бордюри, оскільки вони за словами депутата, знаходяться в особистих подвір’ях окремих містян. Тут депутату відразу відповіли, що за проєктом ширина покриття 3,3 метра, а бордюри знаходяться на території комунгоспу й підлягають утилізації, оскільки непридатні для використання.

Також обговорили питання щодо постачання скрапленого газу, адже проблема ця вже є досить давно й ситуація складна. Єдине, міський голова повідомив, що є домовленості із автозаправками в Любомлі, де дозволили заправляти газові балони. Крім того, ті, хто не мають можливість самостійно привезти й заправити газовий балон на заправку можуть звернутися до міськради телефоном й тут допоможуть із доставкою.

Із зверненням до керівництва міськради виступив депутат Микола Троць, де зазначив, що не побачив у відповіді на питання у своїх депутатських запитах про преміювання працівників міськради за останні три роки. Роман Ющук відповів, що всі працівники подають електронні декларації й будь-хто може ознайомитися з ними на відповідному сайті.

Микола Троць
Микола Троць

Також Микола Троць зазначив, що міськрада з лютого до цього часу закупила пального на 42 тисячі гривень, що, на його думку, є багато й недоцільно під час дії карантинних обмежень. Заступник голови Олег Зламанюк відповів, що з початком пандемії щодня здійснювався підвіз медичних працівників транспортом на робочі місця згідно з маршрутом. Після цих та інших питань депутат покинув сесійну залу.

У питанні про бюджет запропонували спрямувати кошти (понад 1 мільйон) на детальний план земельної ділянки об’єкту школи у Почапах, детальний план будівництва та обслуговування будівлі палацу Браницьких, поповнення статутного фонду, спів фінансування на придбання шкільного автобуса та капітальний ремонт вулиці Шевченка.

Під час обговорення цього питання розпочалася палка дискусія, в якій взяли участь жителі вулиці Івана Франка, які просили допомогти вирішити проблему із підтопленнями під час дощів: «Частину роботи вже зробили за допомоги окремих депутатів та підприємців, на інші роботи грошей у нас немає, тому просимо включити це питання до бюджетного й виділити кошти на роботи».

Дискусії продовжувалися, і голова поставив питання про бюджет на голосування. Зрештою, голосів депутатів не знайшлося: 10 – за та 6 – утрималися.

Під загрозою опинилося виділення мільйону державних коштів на шкільний туалет у Почапах, зрушення питання відновлення палацу Браницьких та придбання автобуса для дітей. Палкі дискусії продовжилися і голова Роман Ющук гарантував жителям вулиці Івана Франка розглянути питання на комісії за їхньої участі й винести його на чергову сесію міськради, яка відбудеться 24 вересня. Після цього ще раз повернулися до голосування за це бюджетне питання й 17 голосами депутатів рішення прийняли.

Інші питання серйозних дискусій серед присутніх не викликали та знайшли підтримку у депутатів.

Коментарі
15 Вересня 2020, 20:54
Ще одна така сесія і Троць вуса збриє
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024