Судили чоловіка, який на території Любомльщини незаконно пробрався до Польщі

02 Вересня 2020, 10:31
Державний кордон 4183
Державний кордон

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений ВПС «Рівне» Луцького прикордонного загону протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.2041 КУпАП чоловіка, який незаконно перетнув кордон.

Про це йдеться в постанові суду від 14 серпня.

Чоловік 2 червня о 00:05 на території Рівненської сільської ради в межах прикордонних знаків №№990-989 в порушення ст.ст.9, 12 Закону України «Про Державний кордон України» в групі з іншою особою незаконно перетнув державний кордон України з Республікою Польща поза пунктом пропуску без відповідних документів чи дозволу відповідних органів влади, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.2 ст.2041 КУпАП.

На розгляд справи порушник не з`явився, хоча про дату та місце розгляду судом повідомлявся, в тому числі шляхом публікації на офіційному сайті суду судового оголошення.

З метою недопущення уникнення порушника від відповідальності за скоєне видається необхідним і можливим розглянути справу за його відсутності на підставі наявних матеріалів.

Читайте також: Заборона на в'їзд: скількох іноземців не пустили в Україну через «Ягодин»

Винність чоловіка у вчиненні правопорушення повністю стверджена матеріалами справи: протоколами про адміністративне правопорушення, адміністративне затримання, особистого огляду та вилучення речей і документів, письмовими поясненнями військовослужбовця ВПС «Рівне», протоколом реадмісії, фото-таблицею, схемою затримання, протоколом прикордонно-представницької зустрічі помічників Прикордонних уповноважених України по Луцькій ділянці і Республіки Польща по Надбужанській ділянці від 2 червня.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.2041 КУпАП, і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 8,5 тисяч гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024