Депутати обласної ради підтримують сворення госпітального округу в Любомлі

26 Квітня 2017, 09:14
1539

Створити на Волині 5 госпітальних округів із центрами у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Любомлі — таку пропозицію підтримали сьогодні депутати на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Повідомляє Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Цю пропозицію також винесуть на розгляд чергової сесії.

Нагадаємо, профільне управління облдержадміністрації запропонувало створити три округи, а на одній із сесій обласної ради вирішили, що їх має бути 8. Такий варіант і направили на погодження до Кабміну. Отримавши відмову, Волинь знову в дебатах — яка ж кількість госпітальних округів є оптимальною.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства вкотре обговорювали — скільки на Волині має бути госпітальних округів.

Начальник профільного обласного управління Ігор Ващенюк знову переконував депутатів, що варто створити три. Центри округів — Луцьк, Ковель і Нововолинськ. При цьому Ігор Ващенюк каже: розглядається можливість створення і Камінь-Каширського госпітального округу.

Депутат Володимир Дибель, який є головним лікарем територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів, вважає, що до цього переліку потрібно додати і Любомльський округ.

Однак не лише забезпечення лікувальної установи новітнім обладнанням і висококваліфікованими спеціалістами є передумовою створення госпітального округу. Серед чинників також кількість людей, яким надають послуги. Згідно з критеріями Кабміну, багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1-го рівня повинна приймати не менше 120-ти тисяч пацієнтів щороку. Із цим будуть проблеми, прогнозують в обласному управлінні охорони здоров’я . Цю думку підтримують депутати Олег Бегаль і Михайло Бегаль.

Після тривалої дискусії члени комісії запропонували колегам на черговій сесії ухвалити рішення про створення на Волині п’яти госпітальних округів. Пропозицію волинян мають підтримати в Кабінеті Міністрів. Зробити це варто чим швидше, аби область могла отримати додаткові кошти на медичну галузь.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром