На Любомльщині п'яний водій пропонував поліцейським 200 доларів хабаря

13 Серпня 2020, 13:37
Хабар 5143 Джерело: фото ілюстративне
Хабар

За добу на Волині співробітники поліції задокументували три факти надання неправомірної вигоди.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає, зокрема, до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Волині.

12 серпня у райцентрі Стара Вижівка співробітники групи реагування патрульної поліції зупинили мопед «Fada», за кермом якого перебувала 54-річна місцева жителька. Водійка керувала транспортним засобом без мотошолома. Аби уникнути адміністративної відповідальності, жінка надала поліцейським хабар – 500 гривень.


 

У селищі Шацьк 35-річна пасажирка автомобіля «Volvo», жителька Львівської  області, за не складання адмінматеріалів на водія, котрий керував транспортним засобом у стані сп’яніння, запропонувала правоохоронцям 20 доларів США. 

Окрім цього, на стаціонарному посту в селі Вишнів Любомльського району  32-річний водій автомобіля «Peugeot», житель цього ж району, запропонував патрульним 200 доларів неправомірної вигоди. У такий спосіб волинянин хотів відкупитися від правоохоронців за керування транспортом у стані сп’яніння.

Усі факти надання хабарів співробітникам поліції задокументували. Гроші вилучили. Досудові розслідування тривають.

Санкція ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає  покарання у вигляді штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Читайте також: «Я буду згадувати вас хорошим словом», – на Любомльщині п'яний водій пропонував хабар патрульним.ВІДЕО

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024