Чи працюватиме Хворостівська школа з 1 вересня

07 Серпня 2020, 15:45
Школа у Хворостові 4381
Школа у Хворостові

Під загрозою закриття опинилася Хворостівська школа І-ІІІ ступенів.

Щоправда, всі чиновники в один голос твердили представникам громади, котрі за поясненнями завітали до кабінету голови районної ради Миколи Сушика, що закривати навчальний заклад ніхто не збирається і найближчим часом вони зроблять все, щоб цього не трапилося. Про це пише Наше життя.

Проте у рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 15 червня йдеться: «Зобов’язати Хворостівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – дошкільний заклад» зупинити експлуатацію будівлі навчального закладу… до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки».

Щоб запобігти цьому і вчасно розпочати навчальний рік у рідній школі, до керівників району приїхали за допомогою понад два десятки жителів Хворостівської сільської ради, яка до нинішнього часу залишається у підпорядкуванні районної влади. Для переконливості своїх вимог активісти ще напередодні заручилися підтримкою чи не всіх земляків із двох сіл, які входять до складу сільради.

Хворостівці розповіли, що вже третій рік поспіль звертаються до відділу освіти райдержадміністрації та вищого начальства. Кожного разу одне й те саме… Тепер вирішили діяти всіма доступними методами: зібрали підписи, підготували звернення, звернулися до помічника народного депутата, преси: «Ми не хочемо з’ясовувати, хто винен, ми хочемо, щоб наша школа зустріла дітей 1 вересня. Зрозумійте нас і допоможіть. Якщо ви цього не зробите, ми підемо далі, будемо звертатися куди завгодно, перекривати дороги та інше…».

Після відвертих заяв чи не кожного з приїжджих емоцій в кабінеті поменшало. Натомість почали з’являтися конструктивні пропозиції. Відділ освіти райдержадміністрації запевнив, що виготовить проєктну документацію, районна рада пообіцяла гроші.

Народний депутат Ігор Гузь теж запевнив, що не залишиться осторонь, знайде можливість допомогти як юридично, так і фінансово. Розраховують хворостівці і на допомогу Вишнівської ОТГ, в складі якої опиняться найближчим часом. Одним словом, можемо працювати, якщо хочеться, чи в такому випадку коли заставлять.

Довідково:

В січні цього року працівниками ДСНС провели перевірку дотримання правил протипожежної безпеки, в результаті якої виявили цілу низку порушень. Деякі з них протягом трьох місяців вдалося усунути, проте на коштовну обробку дерев’яних конструкцій та облаштування приміщення Хворостівської школи пожежною сигналізацією гроші не знайшлися.

За деякими підрахунками сума складає близько 300 тисяч гривень. Відтак, під час повторної перевірки пожежники склали ще один акт, який і направили до суду. Останній виніс рішення пригальмувати діяльність закладу до усунення недоліків. Директор школи, починаючи з січня, «закидає» різні інстанції проханням про допомогу, просить передбачити кошти, хоча б частково, проте, як бачимо із вищевикладеного, результат плачевний. І плачуть про допомогу поки що тільки жителі Хворостівської громади.





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024