Представникам Головненської громади розповіли як забезпечити функціонування двох важливих центрів

06 Серпня 2020, 19:07
2875

Для об'єднаних територіальних громад важливим є функціонування в ОТГ двох Центрів – це дві установи, що є впливовими інструментами для ефективного надання соціальних та освітніх послуг.

Йдеться про Центр надання соціальних послуг та Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Про це повідомляють на сторінці Волинського регіонального офісу реформ ULEAD у фейсбуці.

Саме щодо цих питань Головненська Громада отримала онлайн-консультацію від Андрія Погорілого, радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування Волинського регіонального офісу ULEAD Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

Чому ця тема є важливою? Бо з введенням в дію 3 1 січня 2020 року Закону України «Про соціальні послуги» №2871-VIII відбулись значні зміни в формуванні системи надавачів соціальних послуг.

Реформа в освітній сфері та зміни в адміністративно-територіальному устрої трансформувала підходи до функціонування методкабінетів в районних управліннях освіти. Так, на заміну цим установам прийшли Центри профрозвитку педагогічних працівників.

Головненська ОТГ утворена в 2017 році. В громаді діє шість закладів загальної середньої освіти в яких навчається понад 700 учнів та два заклади дошкільної освіти.

«Зміни адміністративно-територіального устрою вимагають перегляду механізмів надання усіх послуг жителям кожної громади, зокрема в сфері надання соціальних та освітніх послуг», - зауважив під час консультації з представниками ОТГ радник.

«Ми розуміємо, що не всі послуги можна забезпечувати власними силами, зокрема, такі затратні як соціальне обслуговування населення (догляд людей похилого віку). Міжмуніципальне співробітництво – найкращий та найефективніший вихід з ситуації», - зауважив голова Головненської ОТГ Микола Демедюк.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024