Де на Любомльщині можна відпочити в рекреаційних пунктах

06 Серпня 2020, 14:18
4292

Відпочити, наповнитись енергією, насолодитися природою – саме для цього створені рекреаційні пункти у лісових масивах ДП «Любомльський лісгосп».

Про це повідомляють на сторінці лісового господарства у фейсбуці.

Понад автотрасою міжнародного значення Київ – Ковель – Ягодин розташований «Машівський Бір», що має давню історію створення. Адже перші бесідки тут були зведені близько 50 років тому. Відтоді цей рекреаційний пункт безліч разів оновлювався.

Тут, у шумливому бору неподалік села Машів, серед високих сосен створили все для комфортного проведення часу на природі. Нові просторі альтанки, гойдалки, конструкції для дітей з пісочницями, доріжки викладені бруківкою, спеціально відведені місця для розведення вогнищ, територія обгороджена добротним парканом, є колонка з водою та постійно лежать заготовлені дрова.

Ще один великий рекреаційний пункт «Пролісок» розкинувся обабіч траси іншого напрямку – Володимир-Волинський – Брест. Це зручне місце теж давно запримітили лісівники і уже кілька десятків років воно слугує для приємної зупинки у затишних бесідках, що в тіні дерев. А його поетична назва – невипадкова, адже навесні навколо рекреаційного пункту рясно квітнуть проліски.

Читайте також: Де на Любомльщині можна відпочити з комфортом

Багато чудових відгуків звучить на адресу любомльських лісівників за створення три роки тому третього великого рекреаційного пункту «Край міста», що знаходиться в межах Любомля. Тут невеличкий лісок, що на окрайку, перетворився в улюблений куточок відпочинку багатьох містян та гостей. Окрім бесідок, столиків та лавок тут є чим забавити дітей, є гойдалки, пісочниці, стежинки, поле для волейболу, великий змурований мангал.

Рекреація займає вагоме місце у діяльності лісового господарства, адже цей напрямок дає можливості для споглядання за природою, слугує для дотримання пожежної безпеки, а також є хорошим розвитком місцевого туризму. Тож у ці теплі літні дні усі охочі, хто подорожує та хоче призупинитись, або ж виїхати з дому, щоб насолодитись лісом, можуть відвідати ці чудові пункти відпочинку.







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024