Нові строки військового призову для тих, хто закінчує навчання у червні-липні

05 Серпня 2020, 16:29
2542

До 1 жовтня 2020 року відстрочено строки військового призову для тих, хто закінчує навчання в червні-липні 2020 року.

Про це йдеться на сторінці Гощанської РДА у фейсбуці.

Указом Президента України 23 березня 2020 року № 103 «Про внесення змін до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13» перенесено строки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень 2020 року.

У результаті склалася ситуація, коли громадяни України, які закінчують у червні-липні 2020 року заклади освіти, підлягають призову на строкову військову службу, що може призвести до порушення конституційних прав громадян України на здобуття наступного ступеня освіти.

З метою організованого проведення призову громадян України на строкову військову службу та забезпечення їх конституційних прав на здобуття освіти запропонували:

1. Організувати практичну взаємодію на рівні обласних державних адміністрацій, районних (міських) державних адміністрацій, військових комісаріатів (територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки) із місцевими органами освіти і науки та закладами освіти з вирішення проблемних питань призову на військову службу громадян, які закінчують навчальні заклади у червні-липні 2020 року та планують продовжити навчання для отримання наступного ступеня освіти.

2. Провести призовними комісіями всіх рівнів ретельне вивчення зазначеної категорії призовників, долучити до особових справ їх заяви щодо продовження навчання для здобуття наступного ступеня освіти, відповідні відомості (довідки) з органів освіти і науки, закладів освіти.

3. Під час проведення засідань призовних комісій рекомендувати головам обласних та Київської міської призовних комісій за поданням районних (міських) призовних комісій надавати (за письмовими заявами призовників) відстрочки від призову за частиною п’ятнадцятою статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» до 1 жовтня 2020 року громадянам України для здобуття наступного ступеня освіти.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024