Через «Ягодин» незаконно везли батарейок на понад 1,3 мільйона гривень

29 Липня 2020, 09:43
Батарецки намагалися незаконно провезти через кордон 3314
Батарецки намагалися незаконно провезти через кордон

На митному посту «Ягодин» запобігли незаконному ввезенню «літій-іонних акумуляторних батарей» на суму понад 1,3 мільйона гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської митниці Держмитслужби

22 липня в зону митного контролю митного поста «Ягодин» заїхав вантажний транспортний засіб, в якому, відповідно до поданих до митного контролю документів, переміщувався «збірний вантаж». Загальна вартість вантажу – 14,5 тисяч доларів США з компанії «SSBEL GROUP (HK) LIMITED», Hongkong.

Під час проведення повного митного огляду автомобіля працівники митниці встановили, що фактично у даному транспортному засобі переміщується незаявлений в товаросупровідних документах вантаж «літій-іонна акумуляторна батарея», моделі «XK953562» в кількості 4,8 тисячі штук.

Читайте також: За півроку прикордонники Луцького загону затримали контрабанди майже на 75 мільйонів гривень

Відповідно до листа, який надійшов до Волинської митниці Держмитслужби з компанії «SSBEL GROUP (HK) LIMITED», по вині керівництва зазначеної компанії відбулося відвантаження іншого товару.

Таким чином, громадянка Китайської Народної Республіки, генеральний директор компанії, вчинила дії, спрямовані на переміщення через «Ягодин» на митну територію України товару загальною вартістю 1,32 мільйона гривень з приховуванням від митного контролю, тобто шляхом подання митному органу як підстави для переміщення даних товарів документів, що містять неправдиві відомості, необхідні для визначення митної вартості самих товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, обумовлені ч.1 ст.483 Митного кодексу України і передбачають накладання штрафу в розмірі 100% суми несплачених платежів.

Читайте також: На «Ягодині» виявили незадекларованого товару на 40 мільйонів гривень




 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024