Паска і ковбаска: ексклюзивні рецепти від знаної господині

12 Квітня 2017, 09:22
4393

Галина Федорівна Карась із Любомля 23 роки працює педагогом-організатором у ЗОШ №3, але дуже любить готувати. Поки дозволяло здоров’я, була головною господинею на весіллях. Лише з трьома помічницями може накрити стіл на 80 запрошених гостей.

Напередодні Великодня вона радо поділилася з читачами Район.Любомль своїми рецептами головних страв пасхального столу.

Паска

Приготування: збити в піну 20 жовтків, 10 яєць, 1 л цукру. Влити 0,5 л гарячого кип’яченого молока, вимішати до однорідної маси. Додати 250 г сметани, 200 г масла, на свій смак родзинки, цедру лимона або апельсина, ванілін, 300 г дріжджів, усе збити. Всипати пересіяного на ситі борошна стільки, скільки вбере маса, але тісто має бути не рідким і не забитим.

На дно кожної форми покласти пергаментний папір, змастити боки і дно жиром, наповнити на 1/3. Коли тісто почне підніматися, змастити верх збитим яйцем, вставити у піч.

Порада: паску потрібно місити в теплі. Всі продукти мають знаходитися у кімнаті за 8-10 годин до замішування паски.

Сирник

Для тіста: 3 скл. борошна, 6 ч. л. какао, 1 скл. цукрової пудри, 3 ч. л. порошку для випічки, 4 жовтки, пачка маргарину.

Приготування: замісити тісто, розділити на дві частини, одну з них розкачати і викласти на деко.

Для начинки: 900 г сиру, 2 яйця, 1,5 скл. цукрової пудри, 1,5 ч. л. крохмалю, 0,5 пачки маргарину.

Приготування: пропустити сир через сито, додати маргарин, всі складники, перемішати, в кінці влити 4 білки, все ретельно вимішати. Сирну масу викласти на тісто. Зверху на велику тертку натерти другу половину тіста. Випікати у духовці при 160 ºС 40 хв.

Ковбаса

Потрібно: по 1 кг нежирної свинини та телятини, 0,5 кг сала, 20 зубків часнику, 200 г сухих зернят гірчиці, 250 г води, сіль і суміш перців за смаком.

Приготування: м'ясо й сало нарізати маленькими шматками (приблизно 1 см), перемішати, начинити підготовлені кишки, винести на холод на 5–7 год., щоб м'ясо рівномірно просоліло. Випікати в печі 40–60 хв. поки стане рум’яною.

Порада: аби ковбаса не лопала, кладіть на деко дерев’яні палички з листових дерев, найкраще – вишні, яблуні, можна берези або вільх.

СМАЧНОГО!!!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром