На Любомльщині ліквідували канал переміщення наркотиків, який організувала жителька району

18 Липня 2020, 13:22
На Любомльщині ліквідували міжнародний канал переміщення наркотиків 8206
На Любомльщині ліквідували міжнародний канал переміщення наркотиків

Наркоділки планували налагодили регулярні постачання до України з Польщі прекурсорів для виготовлення психотропних наркотиків амфетамінного ряду.

9 липня в пункті пропуску «Ягодин-авто» спільна оглядова група військовослужбовців та оперативників Луцького прикордонного загону з залученням спецпідрозділу Держприкордонслужби «Дозор» затримали наркокур’єрів – двох громадян Польщі. Про це повідомляють у пресслужбі ДПСУ.

Під час огляду їх автомобілів виявили приховані 600 пігулок із забороненими до обігу речовинами.

У ході подальших слідчих дій в рамках кримінального провадження оперативні співробітники Держприкордонслужби та управління СБУ у Волинській області встановили та під час отриманні партії «товару» за місцем проживання затримали мешканку Любомльського району, яка була замовником вказаної «сировини». Правоохоронці вилучили препарати для проведення експертизи.

Читайте також: Пігулок на три мільйони через «Ягодин» везло подружжя наркокур'єрів з Рівненщини: їх затримали

На цей час фігурантці провадження оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 305 КК України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів», санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Транскордонний канал контрабандного переміщення в Україну наркомістких медичних препаратів ліквідували оперативники Луцького прикордонного загону та співробітники управління СБУ у Волинській області, під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Читайте також: У мешканців Любомльщини обшуки: знайшли наркотики, зброю та гроші. ФОТО


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024