У Полапах майже за мільйон гривень засіяло вуличне світло

07 Квітня 2017, 18:15
3114

У середу, 5 квітня, о 10-й годині на початку села центральну вулицю Незалежності перетнула червона стрічка. На визначальну подію зібралися понад півтори сотні місцевих жителів, які з нетерпінням чекали, коли у селі засвітяться ліхтарі.

Розділити їхню радість приїхали керівники та депутати обласної і районної влади. На вишитому рушникові з хлібом-сіллю зустрічали голову обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, який у цей день, на прохання депутата облради Юрія Гупала, перебував із робочим візитом у Любомльському районі.


«120 ліхтарів тепер освітлюють всі вулиці села протяжністю 9,5 км. На цей проект із місцевого бюджету було виділено 150 тисяч гривень, з районного та з обласного – по 250 тисяч, з – державного 300 тисяч. Від себе і від громади хочу подякувати Юрію Гупалу, депутату райради Дмитру Малясу та нардепу Ігорю Гузю за залучення коштів на вуличне освітлення, яке так потрібне людям», – наголосив очільник громади Олександр Богачевський.

Настоятель місцевого храму отець Василій освятив першу електроопору і благословив перерізання червоної стрічки представниками влади.




Опісля гості завітали у школу, де на них чекали діти та батьки, вчителі на чолі з директором навчального закладу Наталією Степанюк. Розповівши про досягнення освітнього закладу, вона подякувала Володимиру Гунчику за придбані сучасні комп’ютери для школи та попросила сприяти у виділенні коштів на перекриття їхнього храму науки.

Очільник області запевнив, що докладе всіх зусиль, щоб знайти гроші на новий дах. Також директорка висловила вдячність Юрію Гупалу, який не забуває про них і постійно чимось допомагає.

Як підсумок зустрічі гості та господарі спільно посадили 15 саджанців яблунь. Цю своєрідну традицію «Посади фруктове дерево, плово-ягідний кущ для майбутніх випускників», за підтримки дирекції школи, започаткував колишній учень Дмитро Маляс.


1



 

Коментарі
10 Квітня 2017, 12:17
Зробили освітлення (не розкіш, а необхідність), а пафосу ніби палац спорту збудували.... Треба вміти!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром