У Гущі відбулася міжнародна зустріч за участі голови Волинської ОДА

07 Квітня 2017, 12:17
2250

У середу, 5 квітня, в приміщенні Гущанського НВК за круглим столом зібралися представники місцевих, районних та обласних рад, а також завітали закордонні партнери.

Захід відбувся з нагоди організації відзначення 30-річчя міжнародної співпраці Гущанської сільської ради з гмінами Республіки Польща.

Організували зустріч сільський голова Олексій Нестерук, директор школи Любов Самойліч, член виконкому сільради Ніна Середа, депутати районної ради Дмитро Маляс та обласної Юрій Гупало.

На захід запросили очільника Волинської ОДА Володимира Гунчика, Віце-консула Республіки Польща Марека Запура, представників Любомльського та Шацького районів, війтів та делегатів трьох польських гмін, а також голів сусідніх сільських рад.

Директор школи провела екскурсію навчальним закладом, під час якої гості оглянули музеї бойової слави та краєзнавчий. Володимир Гунчик пообіцяв посприяти вирішенню питання заміни шістдесяти вікон на коридорах навчального закладу та реконструкції приміщення музею бойової слави.


У ході зустрічі організатори представили відео- та фотоматеріали, зібрані протягом усього періоду співпраці. Під час виступів присутні поділилися здобутками та досягненнями міжнародної співпраці, які відіграють вагому роль у розвитку громад-партнерів.


Голова ОДА та Віце-консул пообіцяли взяти шефство над організацією та проведенням заходів, присвячених тридцятиріччю співпраці місцевих громад Прибужжя. Сторони зустрічі намітили створення спільної робочої групи, яка займеться програмою святкування.


Представники Республіки Польща висловили клопотання до високоповажних гостей круглого столу щодо сприяння у відібрані спільного проекту прибузьких громад європейською комісією з міжнародних проектів за програмою «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Саме цей проект спрямований на відновлення інфраструктури та реконструкції дороги, якою проходить туристичний маршрут до Гущанського озера та на сьогодні перебуває на стадії розгляду в європейській комісії.



Символічно на честь міжнародної співпраці представники зустрічі посадили 10 туй біля місцевої школи. Після чого Володимир Гунчик відвідав амбулаторію загальної практики та сімейної медицини.



У ході обговорення проблемних питань закладу він пообіцяв підтримати продовження реконструкції приміщення та організацію в частині амбулаторії квартир для лікарів, аби створити сприятливі умови для залучення молодих спеціалістів.


Депутат Юрій Гупало подарував закладу 10 ліжок, постіль, чотири лікарських професійних тумбочки для палат денного стаціонару.

Також для Гущанського НВК він передав 16 шкільних парт, постіль на дитсадки, тенісний стіл для клуба.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024