Суд звільнив від відповідальності водія за кермування напідпитку на Любомльщині

08 Липня 2020, 16:28
П'яний за кермом 3509
П'яний за кермом

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Любомльським відділом поліції протокол про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка за кермування у стані алкогольного сп'яніння.

Про це йдеться в постанові суду від 25 червня

Чоловік 14 травня о 07:15 по вулиці Жовтневій в селі Старовойтове Любомльського району в порушення п.2.9.а. Правил дорожнього руху керував автомобілем «Фольксваген» в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Винність чоловіка у вчиненні правопорушення повністю стверджена його особистим зізнанням в суді та матеріалами справи: протоколами про адміністративне правопорушення, адміністративне затримання, висновком щодо результатів медичного огляду від 14.05.2020 року, відеозаписом події.

При вирішенні питання про відповідальність суд врахував, що він вперше притягається до адміністративної відповідальності і щиро кається у вчиненому; за місцем проживання характеризується виключно позитивно; має на утриманні двох малолітніх дітей; ніде не працевлаштований; його донька отримала травми, проводилось її оперативне лікування, вона потребує подальшого догляду і лікування; правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків.

Стаття 23 КУпАП встановлює, що адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень, як самим правопорушником, так і іншими особами.

Відповідно до ст.ст.33-35 КУпАП при накладенні стягнення враховується характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують та обтяжують відповідальність.

Під час розгляду протоколу встановили сукупність пом`якшуючих відповідальність обставин та відомостей про особу винного, що очевидно свідчать про малозначність дій, оскільки жодні негативні наслідки для інтересів держави і суспільства від таких дій не настали, а накладення безальтернативного стягнення поставить сім`ю порушника у надзвичайно скрутне матеріальне становище.

Суд на підставі ст.22 КУпАП від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, чоловіка звільнив та обмежився усним зауваженням. 

Читайте також: За тиждень на дорогах Любомльщини трапилося чотири аварії

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром