У Рівненській громаді затвердили ставки місцевих податків та зборів

02 Липня 2020, 17:29
Засідання сесії 2635
Засідання сесії

Під час чергової 57 сесії Рівненської сільської ради депутати ухвалили встановлення місцевих податків та зборів на території громади.

Про це повідомляють на сайті Рівненської громади.

Зокрема, встановили ставки єдиного податку для юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, ставки та пільги із сплати земельного податку, та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Прийняттю зазначених рішень передувала емоційна дискусія. Сільський голова Володимир Крижук, який проводив сесійне засідання, наголосив на важливості ухвалення ставок податків і зборів та закликав депутатів з розумінням віднестись до цього під час голосування. В результаті, депутати затвердили проєкти рішень, врахувавши деякі поправки, що надійшли у ході їх розгляду та під час громадських обговорень.

Варто зауважити, що земельний податок депутати залишили на рівні минулого року. Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – зменшили по низці класифікаторів. Щодо єдиного податку, то перша група сплачуватиме 10% від прожиткового мінімуму, а ось для другої групи платників податків наші обранці ставку зменшили, встановивши її на рівні 7% від мінімальної заробітної плати (попередньо цей показник був на рівні 10%).

Читайте також: У Рівненській громаді на комісії обговорили земельні питання

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024