ТОП-5 найпопулярніших статей за чотири роки життя Район.Любомль

15 Червня 2020, 17:26
4191

Інтернет-видання «Район.Любомль» 15 червня святкує День народження – 4 роки. Це перше онлайн-видання міста. Ми пишемо про міський простір, цікавих жителів любомльщини, актуальні проблеми району.

Пропонуємо вам переглянути підбірку цікавих статей, які наші журналісти написали для читачів за 4 роки життя. Саме ці матеріали зібрали найбільшу кількість переглядів. Сьогодні ці матеріали разом мають понад 178 тисяч переглядів.

Подружжя з Любомля 40 літ живе душа в душу і стільки ж вирощує якісну розсаду – 4672 (2019 рік).

Досвідчені овочівники Надія Семенівна та Петро Омелянович Литвинюки переконані, що до розсади слід звертатися з любов’ю, теплотою та увагою.

Надія зростала в сім’ї, де було чотири дочки, зараз розлетілися всі, звили свої гніздечка. Найстарша Галина в Чернігівській області, молодша Світлана у Хворостові, найменша Валентина залишилася в селищі Головне, на батьківському обійсті. Тож є з ким відвести душу, поділитися сокровенним, хоча нечастими є такі зустрічі.

Здається, все було ніби вчора. Вона – бухгалтерка в колгоспі, він – працівник залізниці. Їй – 20, йому – 23. Зустрілися, закохалися та й до року побралися. Жили спочатку у Вишневі, у Петрових батьків, але, як і більшості молодих сімей, захотілося мати своє житло, то й за сім літ звели його в Любомлі.

Сувора, але справедлива, вимоглива до себе і до інших – 5563 (2018 рік).

31 липня директорка школи №2 міста Любомля Марія Олександрівна Мельниченко святкує ювілей. За освітою вона – учителька англійської мови, за покликанням — керівниця.

Марія Олександрівна працьовита, мудра, досвідчена жінка, яка за короткий час змогла змінити школу на краще.

А як оцінюють її колеги?

На Любомльській пекарні не бояться експериментувати та за кордоном запозичувати досвід – 6630 (2018 рік).

В місті Любомль запрацювала сучасна хлібопекарня Оксани та Віктора Козел. Попри малий відрізок часу, продукція підприємства вже встигла завоювати прихильність жителів краю. А поштовхом для відкриття стало те, що закрився маслозавод, приміщення, які можна було експлуатувати, пустували.

1

Монахині відроджують село Городно – 8062 (2016 рік).

Село Городно відроджується завдяки тому, що тут збудували храм Олександра Невського, дитячу недільну школу при храмі, Свято-Олександро-Невський ставропігійний монастирхрам Святителя Петра, який родом із Волині.

Є затишна бесідка, будиночок для гостей, інші допоміжні споруди. У процесі завершення – готель для паломників, а також – книгозбірня і краєзнавчий музей.

Сільський синоптик із Старовойтова спрогнозував, в який рік підуть дощі та Світязь наповниться водою – 61819 (2020 рік).

У цього чоловіка майже кожен день розпочинається не так, як у звичайних людей, бо з самого ранечку житель села Старовойтове Василь Кондратюк біжить на вулицю до своїх двох термометрів, фіксує температуру та записує покази у зошит.

Поспілкуватися з неординарним «сільським гідрометеоцентром» (так іноді називають чоловіка односельчани) приїхала з самого ранку. Застаємо його вдома із внучкою, котра майже не відходить від дідуся. «На карантині усі, от і няньчуся», – зізнається Василь Панасович. Не дивується, що до нього приїхали з газети. Лише каже з усмішкою: «Ви у мене вже шості! З 2013 року до мене їздити почали журналісти...» та перераховує, в якому році і з яких газет в нього вже були.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024