Учні п’яти шкіл садили ліс у Замлинському та Головненському лісництвах

25 Березня 2017, 11:14
1893

У Міжнародний день лісів у лісгоспах Волині відбулася акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Про це йдеться на сайті Волинського обласного лісового та мисливського господарства.

Тиждень тому вже з перших днів на посадку лісових культур у ДП «Любомльске ЛГ» вийшли учні навчальних закладів Любомльської ЗОШ №2, Штунської та Куснищанської шкіл.

Зокрема любомльські та штунські школярі заліснили 1,7 та 3,3 гектари відповідно сіянцями сосни звичайної у Замлинському лісництві. Із Куснища на посадці працювали вихованці шкільного лісництва. Їхній труд – створення 1,6 гектара нового лісу у Головненському лісництві.

До посадки приєдналися ще школи – Вишнівська та Машівська.

Перед посадкою лісівники показують, як правильно висаджувати у ґрунт саджанці, щоб не зігнути корінець, у чому його змочувати, як користуватись мечем Колесова, щоб не потрапило повітря. Це важлива і відповідальна справа, адже дотримання всіх необхідних технологій посадки – запорука стовідсоткової приживлюваності і подальшого росту молодих деревець.

«Дуже добре, що нашими помічниками є молоде покоління, а для учнів шкільного лісництва – це і практичні навички, і привчання до суспільної праці, що так корисно у наш час. Але хочеться відзначити, що і жителі із навколишніх сіл, де відбувається посадка, відгукуються на запрошення взяти участь створенні лісових культур та допомогти майстру лісу.

Зокрема, у Віталія Бортнічука із с. Городно нещодавно вийшло на посадку 36 жителів і так збирались кілька днів. Серед них на рівні із усіма трудилась 72-річна бабуся, яка прийшла сама і ще казала, що прийде. Тому усім таким небайдужим дякуємо», – зазначає лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндару.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром