Жителі села Біличі проти приєднання до Смідинської громади

30 Травня 2020, 12:25
Жителі села Біличі проти приєднання до Смідинської громади 3059
Жителі села Біличі проти приєднання до Смідинської громади

Жителі села Біличі Любомльського району – проти приєднання до Смідинської ОТГ, як це передбачив Кабмін, затвердивши перспективний план області.

Про це селяни повідомили у листі в редакцію Інформаційного агентства ВолиньPost.

У листі жителі села Біличі зазначають, що їхнє село знаходиться на відстані всього в одному кілометрі від Луківської ОТГ, тож вони користуються інфраструктурними благами цього села.

«Наші діти ходять туди в школу, садочок. Щоденно звідти приїжджає шкільний автобус. Там – наші сімейні лікарі. Багато з наших людей працюють в селищі Луків, ходять туди на свята до церкви, беруть участь у культурно-масових заходах при місцевому Будинку культури. Там, для зручності наших селян, знаходяться банки і банкомати. З давніх-давен ми звикли через близьке і зручне сполучення вважати луків чан майже односельчанами.

Читайте також: У Кабміні вирішили, до кого приєднають Зачернецьку сільську раду

Але Біличі, що входять до складу Зачернецької сільради, яка належить до Любомльського району – невеличке село, тому нашою думкою ніколи місцева влада не цікавилася.

У лютому 2020 року, не спитавши нашої згоди, Біличі приєднали до Любомльської ОТГ, хоча наших односельців ніхто навіть і не думав питати», - йдеться у листі селян.

Але останньою краплею, кажуть жителі села, стало те, що Зачернецьку сільську раду, до складу якої входять Біличі, згідно з перспективним планом, затвердженим Кабміном, приєднають до Смідинської ОТГ.

«Смідинська ОТГ знаходиться за 10 км від нашого села, туди майже немає доїзду і сяка-така дорога. І це вже рішення Кабміну. Ми, жителі села Біличі, обурені таким рішенням…

На нашу думку, причина, що нас передають як придаток до земель, як кріпаків, не питаючи думки в тому, що Смідинська ОТГ – це батьківщина народного депутата України Ігоря Гузя. Туди ідуть дотації на дороги і добробут громадян. Чи зручний Смідин самим
«біличукам», нікого не цікавить, бо для Смідинської ОТГ потрібні наші землі. Ми живемо в країні з демократичними засадами, де в пріоритеті – думка простої людини, її добробут. Ми живемо в країні, де депутати ідуть до влади як слуги народу. Чому тоді так зневажається сама людина як громадянин України, як виборець? Чому нівелюється думка селянина?» – риторично запитують у листі жителі села Біличі.

Читайте також: В Зачернеччі селяни хочуть об’єднатися з Любомльською ОТГ

Коментарі
01 Червня 2020, 12:46
В нас все робиться через задній прохід
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024