Чоловік за відмову від обсервації після перетину кордону на «Ягодині» отримав 17 тисяч штрафу

29 Травня 2020, 10:45
Чоловік отримав 17 тисяч штрафу 3041
Чоловік отримав 17 тисяч штрафу

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Любомльським ВП ГУНП у Волинській області протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.443 КУпАП чоловіка, який відмовився від обсервації після перетину кордону на «Ягодині».

Про це йдеться в постанові суду від 22 травня.

Чоловік 18 квітня близько 17:00 по вулиці Прикордонників в селі Старовойтове Любомльського району, здійснивши перетин державного кордону України в МАПП «Ягодин», відмовився від обов`язкової госпіталізації до обсерватора (ізолятора) по вулиці Володимирській 137 в місті Ковель, чим порушив вимоги п.5 постанови КМУ від 11.03.2020 №211 та вчинив правопорушення, передбачене ст.443 КУпАП.

Під час розгляду протоколу в суді чоловік своєї винуватості не визнав і пояснив, що дійсно після перетину кордону відмовився від госпіталізації до обсерватора в місті Ковелі, що йому було запропоновано зробити працівниками поліції. Під час перетину кордону пройшов обстеження, здав кров для експрес-тесту, який виявився негативним, почував себе здоровим, тому вважав, що жодної потреби в обсервації немає.

Попри такі пояснення, винуватість чоловіка у вчиненні правопорушення доведена самими його поясненнями про відмову від обсервації, протоколом про адміністративне правопорушення, копією паспорта порушника з відмітками про дату перетину кордону, розпорядженням керівника робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації … №25 від 15.04.2020 року з переліком спеціалізованих закладів для організації обсервації (ізоляції) осіб у Волинській області.

Обов`язок з обов`язкової госпіталізації в осіб, які здійснюють перетин державного кордону, до обсерваторів (ізоляторів) виник з 18 квітня 2020 року.

Сам порушник підтвердив факт своєї відмови від обсервації.

Читайте також: Особи, в яких на «Ягодині» експрес-тест показав COVID-19, на обсервації у Любомльській лікарні

Його власне тлумачення обов`язку пройти таку обсервацію лише за умови захворювання чи позитивних результатів експрес-тесту не відповідає положенням п.5 постанови КМ України №211 і не впливає на обсяг відповідальності, оскільки такий обов`язок обсервації пов`язується виключно з фактом перетину кордону. Такий перетин кордону  чоловіком доведений безсумнівно, як і його усвідомлена відмова від обсервації.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.443 КУпАП, і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень. Також в користь держави потрібно сплатити 420 гривень судового збору.

Читайте також: Українці, які повертаються з Європи через «Ягодин», масово відмовляються від обсервації

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024