Шукають волинян, які постраждали від російської агресії

20 Березня 2017, 16:10
Фото ілюстративне 1539 Джерело: iPress.ua
Фото ілюстративне

Будь-які дані щодо протиправних дій російських найманців та бандформувань просять надати до волинської приймальні ГО «Мирний берег».

На електронну адресу мережі Район.in.ua  налійшло звернення від громадської організації «Мирний берег», який подаємо без змін. 

«Починаючи з вересня 2014 року, коли з’явилися перші дані про полонених та зниклих безвісти в зоні АТО українських військовослужбовців, ми, волонтери з усієї України, розпочали їх пошуки та збір інформації, яка б допомогла їхньому звільненню.

За час співпраці з родинами військовополонених нами сформовано базу даних, яка на сьогодні містить понад 7000 тисяч фактів про вчинені під час збройного конфлікту катування, позасудові страти, нелюдське та таке, що принижує гідність поводження, залучення до примусової праці, а також дані про полонених та зниклих безвісти.

Для координації роботи між волонтерами з усієї України влітку 2015 зареєстровано  ГО «Мирний берег», яка входить до коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», співпрацює з Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини та Міжнародним кримінальним судом.

До вказаної діяльності нами залучено експертів з числа місцевих волонтерів і правозахисників, які займаються пошуками постраждалих від рук агресора українців – учасників бойових дій, колишніх полонених, родичів громадян, які зникли безвісти та усіх, чиї права в тій чи іншій мірі було порушено в ході збройного конфлікту в Україні. Також ми  здійснюємо опитування потерпілих та свідків (з використанням різних методів документування) для подальшого накопичення доказової бази щодо вчинених військових злочинів та порушень прав людини в результаті збройного конфлікту на Сході нашої держави.

Звертаємося до волинян, які були незаконно затримані бойовиками т.зв. «Л/ДНР» та російськими окупантами, а також тих, хто зазнав  катувань, утримувався в місцях несвободи, стосовно кого були порушені принципи міжнародного гуманітарного права чи хто став свідком таких порушень. Якщо у Вас є будь-які дані щодо протиправних дій російських найманців та бандформувань,  просимо звертатися до нашої громадської організації «Мирний берег», яка знаходиться за адресою м. Луцьк. вул. Набережна, офіс 325, приміщення готелю «Світязь», на телефони контактного центру: +38 096 483 6711, +38 066 001 6832 у форму звернень на інформаційному порталі mb.net.ua, чи на сторінку «Мирний берег» у ФБ. Також ми надаємо безоплатну юридичну допомогу членам сімей зниклих безвісти, закатованих, розстріляних, страчених в ході АТО, жертвам катувань та незаконного ув’язнення.

Зібрані нами факти грубих і системних порушень прав людини, за бажання потерпілого,  буде передано до міжнародних правозахисних організацій і судів.

Не будьте байдужими! Злочинці повинні бути покарані!!!

Контактна особа:

Віжевська Катерина +38 095 429 1950

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39