Польща послабила карантин для заробітчан на сезонних роботах

22 Травня 2020, 09:36
Польща послабила карантин для заробітчан 2990
Польща послабила карантин для заробітчан

Тепер українським працівникам не доведеться дотримуватися два тижні ізоляції, перш ніж приступити до роботи.

Українські сезонні працівники в Польщі зможуть почати працювати без дотримання двотижневого карантину. Про це заявив міністр сільського господарства Ян Кшиштоф Ардановскі, повідомляє Корреспондент з посиланням на RMF24.

«Ми до кінця не знаємо, якими будуть масштаби явища і скільки цих робітників із-за східного кордону приїде до Польщі», – сказав Ардановскі.

За словами міністра, брак сезонних працівників у зв'язку з пандемією вражає країни на заході Європи, а його відомство намагається допомогти польським фермам у розв'язанні цієї проблеми.

Зокрема, були введені істотні послаблення для працівників із-за східного кордону. Він зазначив, що іноземці, які приїжджають на сільгосппідприємства, можуть під час карантину виконувати роботу з першого дня перебування, чого немає в інших галузях.

Ардановскі додав, що за державний кошт не можна проводити тестування іноземних працівників на коронавірус, тому що це було б незаконною державною допомогою.

Нарешті, він закликав поляків, які наразі не працюють, розглянути можливість роботи зі збору врожаю.

«Це елемент солідарності з фермерами, це також елемент збору тих врожаїв, які Провидіння дало нам, а також запобігання дефіциту продовольства, особливо цінного, і підвищення цін у магазинах», – резюмував Ардановскі.

Нагадаємо, що раніше в Польщі прогнозували катастрофу без українців. У Польщі зараз потреба в «сотні тисяч» сезонних працівниках з України. Без них може загинути урожай.

Читайте також:

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024