У Любомлі дозволили відновити роботу непродовольчих ринків

20 Травня 2020, 15:54
Ринок у Любомлі 3444
Ринок у Любомлі

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Любомльської міської ради, на якому розглядалось питання відновлення роботи непродовольчих ринків на території Любомльської міської ОТГ.

Засідання відбулося у середу, 20 травня. Про це повідомляють на сайті Любомльської громади.

В ході засідання прийняли рішення дозволити відновити роботу непродовольчих ринків на території Любомльської ОТГ (окрім торгівлі продуктами харчування на цих ринках), при умові дотримання протиепідемічних заходів безпеки, за принципом роботи агропродовольчих ринків та магазинів.

Відповідальність за створення умов та забезпечення дотримання вказаних вимог для можливості відкриття і функціонування ринку покладається виключно на керівника ринку.

Читайте також: У Любомлі підприємці вимагали відновити роботу ринку. ВІДЕО

Голова комісії, заступник міського голови по виконавчій роботі Микола Оніщук відмітив, що питання відновлення торгівлі непродовольчими товарами хвилювало підприємців уже давно. Неодноразово відбувались зустрічі місцевої влади та  представників малого і середнього бізнесу. Міська влада з розумінням ставиться до важкої фінансової ситуації в якій опинились багато підприємців громади через тривалість карантину.

Влада на місцях не зацікавлена в банкрутстві та закритті підприємців, розуміючи, що від цього тільки втратить місцевий бюджет. Але слід чітко зазначити, що давати дозвіл на поновлення певних видів діяльності в період карантину без відповідних Постанов Кабінету Міністрів чи протоколів державної комісії з ТЕБ та НС буде незаконним зі сторони місцевої влади.

Секретар ради Антон Фурманюк зазначив, що ці зміни понизять градус соціальної напруги та дозволять через роботу непродовольчих ринків здійснювати повне торговельне обслуговування населення. Непродовольчі ринки працюватимуть за умови дотримання санітарно-епідемічних заходів безпеки за принципом роботи продовольчих магазинів.

З повним текстом протоколу можна ознайомитися ТУТ.

Читайте також: У Любомльській громаді дозволили торгівлю на ринках, проте з обмеженнями

Коментарі
20 Травня 2020, 22:28
З якого числа?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром